U bent hier

Coronaproof vergaderen in Kursaal Oostende

In coronatijden is een congres organiseren geen evidentie. NVKVV, organisator van de ‘Week van de verpleegkundige’ zocht samen met z’n technische partner en het Kursaal naar een volwaardig alternatief voor hun jaarlijks congres. Samen tonen ze aan dat het ook vandaag mogelijk is dergelijke events te organiseren, zij het in een ander jasje.

Jaarlijks lokt de Week van de Verpleegkundige meer dan 3.000 congresbezoekers naar Oostende. De 46ste editie was oorspronkelijk gepland in maart 2020, werd toen verplaatst naar 30/09, 01/10 en 02/10, maar kan ook nu niet doorgaan zoals gepland.

Verpleegkundigen vrijwaren voor risico’s
“Wegens de terechte federale overheidsmaatregelen als gevolg van COVID-19 kan de Week van de Verpleegkundige in Oostende niet doorgaan zoals gewoonlijk. Gezien de voorspellingen voor de komende maanden, waarin verpleegkundigen als zorgverleners een belangrijke maatschappelijke rol zullen blijven opnemen, wil het NVKVV geen risico’s nemen en willen we de deelnemer in de eerste plaats vrijwaren voor risico’s”, zegt Ellen De Wandeler, Algemeen Coördinator van de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen.

Combinatie van fysiek en digitaal congres
Door de wereldwijde pandemie staan verpleegkundigen vandaag op een ongeëvenaarde manier maatschappelijk in de belangstelling. Bovendien is 2020 het internationale Jaar van de Verpleegkundige. NVKVV vond dit een uitgelezen moment om de verpleegkundigen niet los te laten en de Week van de Verpleegkundige om te gooien zodat nieuwe kennis en inzichten tot bij de verpleegkundige kan gebracht worden. Weliswaar niet fysiek in Oostende zoals de voorbije 45 jaar, maar wel rechtstreeks bij de verpleegkundige op de werkvloer of thuis. Alleen de sprekers en werkgroepen komen naar het Kursaal in Oostende op de voorziene datum van de studiedag. De presentaties worden opgenomen en vanaf 5 oktober 2020 kunnen de verpleegkundigen die zich hadden ingeschreven, de presentatie dan per studiedag via een persoonlijke uitnodiging bekijken op de website van het NVKVV of het digitaal presentatie platform.

Coronaproof vergaderen in het Kursaal
“Inmiddels hebben we al een aantal plenaire zittingen gehad tot 200 personen voor diverse bedrijven die perfect Corona proof georganiseerd werden in het Kursaal. Heel blij dat ook het NVKVV opnieuw voor het Kursaal kiest voor hun alternatief op het traditionele congres”, zegt Gwen Nys, Adjunct Directeur Kursaal Oostende.

Vernieuwde formule tot we iedereen terug kunnen verwelkomen in Oostende
“We zijn trots dat we het NVKVV al zovele jaren mogen verwelkomen in Oostende en vinden het fantastisch dat deze organisatie ook in deze moeilijke tijden zorgt voor een alternatieve aanpak waarbij de verpleegkundigen toch hun kennis en inzichten kunnen bijschaven”, aldus Peter Craeymeersch, Directeur Toerisme Oostende en Kursaal Oostende. “We kijken er enorm naar uit om in de toekomst iedereen terug fysiek te mogen verwelkomen in Oostende. Maar het mag voor iedereen duidelijk zijn dat er in ons prachtig Kursaal ook alternatieven mogelijk zijn en dat ons team graag meedenkt om een coronaproof alternatief te bedenken voor evenementen en congressen”, besluit Bart Tommelein, Burgemeester van de Stad Oostende en voorzitter van Kursaal Oostende.

Deel dit blogbericht