U bent hier

Het Zwanenmeer

Zwanenmeer
Voorbij

Het Zwanenmeer, op de wereldberoemde muziek van de Russische componist Tchaïkovsky en in een choreografie van Marius Petipa, is één van de wereldwijd meest gedanste pareltjes uit het klassieke repertoire. Het Zwanenmeer is één van die magische werken waarvan iedereen wel al hoorde maar weinigen het gezien hebben.
Hoewel het ballet al in 1876 door Tchaïkovsky gecomponeerd werd, zou het nog tot 1895 duren vooraleer het zijn première en succes kende in Sint-Petersburg in een choreografie van Marius Petipa. Deze van Marseille afkomstige choreograaf, heerser over de Russische dans gedurende meer dan vijftig jaar, heeft zich waarschijnlijk nooit kunnen inbeelden dat na zijn dood zijn balletten over de gehele wereld gedanst zullen worden en dat zijn Zwanenmeer een eeuw na de creatie van het stuk, tijdens zijn leven was het nooit buiten Rusland gebracht, wereldwijd het meest populaire van de romantische balletten zou worden.
Het verhaal neemt ons mee naar een romantisch en denkbeeldig universum waar prins Siegfried verliefd wordt op een zwaan, niets anders dan een prinses die het slachtoffer geworden is van een betovering. Overdag zwaan, ’s nachts vrouw, zo is zij gedoemd om te leven tot de dag dat de betovering verbroken wordt…

In deze moeilijke geopolitieke context besloot BALLETS om de twee meesterwerken van het klassieke ballet, SWAN LAKE en NUTCRACKER, te presenteren met het Brussels International Ballet en zijn internationale solisten.
Ondanks alle inspanningen die BALLETS de afgelopen weken heeft geleverd, leek het ons onmogelijk om het kyiv City Ballet te presenteren in de condities van uitmuntendheid waar ons gezelschap al meer dan dertig jaar voor pleit.
Geen verandering in programma, alleen de zekerheid, zoals altijd bij BALLETS, om artistiek uitzonderlijke uitvoeringen bij te wonen.

BRUSSELS INTERNATIONAL BALLET - Lid van de Internationale Dansraad CID UNESCO - is het Belgische vlaggenschip van Klassiek Ballet, een uitzonderlijk gezelschap, vol emotie en delen, dat de kunst en uitmuntendheid van Klassiek Ballet bestendigt, bestaande uit nationale en internationale.
Het resultaat van meerdere jaren werk, passie en prestaties onder leiding van Anderson Santana, heeft Brussels International Ballet zich bekend gemaakt en gewaardeerd door alle doelgroepen, jong en oud.

Als we de essentie van dit bedrijf in drie woorden zouden moeten samenvatten: Passie, Inspiratie en Trots.

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 110 - € 90 - € 70 - € 40 (incl. reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Ballets.be

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-04-24
Bijvoorbeeld: 2024-04-24

Restaurants in de buurt

Restaurant Le Bassin

Brasserie Henry

Smowk

Histoires d'O

Tex Mex

Gastrobar Sam

ocean

Ocean

botteltje

Café Botteltje