UPDATE: Kursaal Oostende is momenteel gesloten. Bekijk onze update pagina voor al jouw vragen. Meer info

U bent hier

Will Tura 2021

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken konden tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. In deze context moest Will Tura, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden op vrijdag 29/05/2020 in Kursaal Oostende, en daarna verplaatst werd naar 17/12/2020, opnieuw verplaatst worden.

Nieuwe datum: vrijdag 05/11/2021 om 20:00.

Je tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

_____

WILL TURA GAAT OP ‘RONDE VAN VLAANDEREN’
Keizer van het Vlaamse lied trakteert fans in aanloop van 80 e verjaardag

Will Tura, de onbetwiste keizer van het Vlaamse lied, gaat weer op tournee! Vijf theaters, gespreid over heel Vlaanderen, verheugen zich op de komst van het belangrijkste icoon van het Vlaamse lied. En met hen popelen ook vele duizenden fans om Will opnieuw live aan het werk te zien.

Tachtig wordt hij op 2 augustus 2020. Maar die verjaardag wacht Will Tura niet af om zijn fans weer te trakteren op zijn muziek. Live spelen is de kern van Will Tura’s dna. Optreden is voor hem ‘thuiskomen’ op de plek waar hij zich het best in zijn vel voelt: het podium. Dat die plek hem op slag 25 jaar jonger maakt, bewees hij afgelopen zomer met een bijzonder succesvol optreden in de Brusselse AB. Dat concert wakkerde het virus weer volop aan. 

Vlaanderen mag zich gelukkig prijzen, want Will besloot om opnieuw te gaan toeren. Vijf plaatsen doet hij aan voor wat zonder twijfel onvergetelijke concerten worden. Will zal zijn fans trakteren op het beste uit zijn rijkgevulde repertoire, dat niet minder dan 725 liedjes telt. Met zijn vertrouwde band onder de deskundige leiding van Steve Willaert neemt hij het publiek mee door heel zijn carrière. Met ontroering en ambiance pakt hij vrijdag 10 april CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg in, vrijdag 29 mei Kursaal Oostende, zaterdag 6 juni Stadsschouwburg Antwerpen, zaterdag 13 juni Ethias Theater Hasselt en zaterdag 20 juni Capitole Gent.

Over Will Tura
Tuurke Blanckaert gaf zijn eerste concert op 9-jarige leeftijd. Het was het begin van een gouden carrière. Op zijn 18 e verjaardag trad hij voor de eerste keer solo op onder de naam Will Tura. In 1962, het jaar dat hij 22 werd, vloog zijn single ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ zo’n 60.000 keer over de toonbank. Het werd zijn bekendste hit. Ook met zowat elke volgende single bekleedde hij wekenlang de top van de hitlijsten. In de jaren zeventig was Will de eerste Belgische artiest die de rocktempel Vorst Nationaal liet vollopen. Meer dan 55 jaar trok Will met zijn vaste liveband door Vlaanderen en naar Brussel. Na zijn 75 e verjaardag besloot hij om het wat rustiger aan te doen en schroefde hij zijn aantal optredens stevig terug. Van stilzitten was echter geen sprake. Zo componeerde hij, samen met zijn muzikale rechterhand Steve Willaert, recent nog de muziek voor de spektakelmusical ’40-45’.

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

vr 5 november 2021 om 20:00

Prijzen

€ 67 – 53 – 45 - 39 (incl. reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Telefoon

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Concertevents

Beschikbare logies

Andromeda Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €169

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €115

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €101

Le Bassin

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €81

Ter Streep

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €92

Thermae Palace

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €117

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2021-06-15
Bijvoorbeeld: 2021-06-15

Restaurants in de buurt

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

ocean

Ocean

Tex Mex

Tex Mex

botteltje

Café Botteltje

Brasserie Henry

Brasserie Henry

Eclips

Eclips at Sea

Den Artiest

Den Artiest

l'Apéro

l'Apéro Oostende