UPDATE: Kursaal Oostende is momenteel gesloten. Bekijk onze update pagina voor al jouw vragen. Meer info

U bent hier

Tom Robinson

Tom Robinson
Wordt verplaatst!

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. Maar we hebben goed nieuws: Tom Robinson, dat zou plaatsvinden op zaterdag 16/05/2020 in Kursaal Oostende, wordt verplaatst naar vrijdag 04/06/2021.

Je tickets voor Tom Robinson blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

----

De Britse zanger/bassist TOM ROBINSON  wordt in 2020 zeventig jaar en viert dit met een exclusief concert voor België  in Kursaal Oostende.

De Londense songwriter is meest bekend voor zijn internationale hits “2-4-6-8 Motorway”, “Glad To Be Gay”,  “Listen To The Radio” en “War Baby”.  Daarnaast schreef Tom songs voor o.a. Peter Gabriel, Elton John, Manu Katché …

Tom volgde school in de (Quaker) Friends School in Essex, even onderbroken door een internaat-school in Frankrijk op z’n 14e.  

Na een depressie en zelfmoordpoging in 1966 (Tom ondekte zijn homosexualiteit op zijn 13e toen dit in Engeland nog als een misdaad aanzien werd) bracht hij de zes daaropvolgende jaren door in de Finchden Manor community (therapeutische gemeenschap voor jongeren met emotionele problemen) in Kent.  In 1976 vormde hij de Tom Robinson Band (zijn tweede band, na het folky ‘Café Society’ waarmee hij Ray Davies van The Kinks als producer weet te strikken) en werd één van de eerste voorvechters voor Rock Against Racism en een levenslange support voor Amnesty International en de Holebi-beweging.  

De eerste single “2-4-6-8 Moterway” wordt direct een hit en “Glad To Be Gay” doet het nodige stof opwaaien oa. door de ban van BBC-radio. Na het uiteenvallen van de Tom Robinson Band en het niet verhoopte succes van zijn derde band “Sector 27”, trekt hij in het begin van de jaren 80 gedesillusioneerd naar Hamburg waar hij oa “War Baby’ en “Listen To The Radio”  opneemt en zijn solo-carrière met succes uitbouwt. Hij releaste tot nu toe 14 originele albums sinds 1978 plus verschillende compilaties en Live-CD’s. In 1994 haalde hij de Engelse pers na zijn outing als bi-sexueel (hij woont nu in zuid London samen met zijn vrouw Sue en 2 kinderen).

Sinds 1985 werkt Tom Robinson voor de BBC als radio-presentator op de verschillende BBC-radio-stations en kreeg hiervoor in 1997 en 2012 onderscheidingen. In zijn programma’s probeert hij nieuw jong talent te lanceren en ondersteunen.

Tom Robinson is populair in België en heeft met ons land een speciale band ; hier viert hij af en toe besloten fan-concerten (enkel voor wie op zijn mailinglist staat) onder de noemer ‘Castaway Party’. Tom spreekt ook een aardig woordje Nederlands en in zijn concert-setlist staat ook een bekende Vlaamse hit zoals  “Eenzaam zonder jou”.

Ook met Oostende heeft Tom nog een speciale band ….  zijn trouwe technieker en tourmanager was Roger Christiaens - ROCH (helaas overleden in 2014 ) uit Oostende. Een uniek concert in het Kursaal van Oostende !

Theatermenu Kurso Bistro / + € 65

  • Driegangendiner voor de voorstelling in Kurso Bistro:
    • Aperitief
    • Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht
    • Aangepaste wijnen, waters, koffie en thee
  • Drankje tijdens de pauze in de foyer
  • Aanmelden om 18u00 in Kurso Bistro

Tom Robinson Band - 2-4-6-8 Motorway (Glastonbury 2016)

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

vr 4 juni 2021 om 20:00

Prijzen

€ 40 - € 30 (incl reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Telefoon

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Spich bvba

Beschikbare logies

Upstairs Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €85.8

Andromeda Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €185

Hotel Imperial

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €60

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €101

Le Bassin

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €91

Ter Streep

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €140

Thermae Palace

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €137

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2021-06-05
Bijvoorbeeld: 2021-06-05

Restaurants in de buurt

Jans Café

Jans Café

Den Artiest

Den Artiest

Brasserie Henry

Brasserie Henry

21

Restaurant 21

Expo & Kafie ©Nick Decombel

Expo & Kafie

Tex Mex

Tex Mex

Mathilda

Bistro Mathilda

Eclips

Eclips at Sea