U bent hier

Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir
Voorbij

THE SOUL OF GOSPEL

Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir is het meest gerenommeerde gospelkoor in Amerika en wereldwijd. De zangers reizen de hele wereld rond om de vreugde van hun geloof door hun muziek te delen en geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen. Het koor werd in 1986 opgericht door Allen Bailey, die op het idee kwam tijdens een viering ter ere van Dr. Martin Luther King Jr. in de Cotton Club in Harlem. De formatie bestaat uit de beste zangers en muzikanten uit de zwarte kerkgemeenschap van Harlem (en New York). 

Het Harlem Gospel Choir mocht al het podium delen met supersterren als Bono, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu en onlangs nog Damon Albarn en Pharrell Williams. Ze hebben opgetreden voor drie presidenten (Obama, Carter en Nelson Mandela), twee pausen (Johannes Paulus II en Benedictus XVI) en hebben songs opgenomen met verschillende wereldsterren als bvb. Sir Keith Richards.

Zwarte gospelmuziek is diepgeworteld in de geschiedenis van de Afrikaans-Amerikaanse slavenhandel. Ze gaat terug tot de 18e eeuw, toen Afrikaanse slaven hun unieke muzikale erfgoed meebrachten naar Amerika en het combineerden met hun nieuwe geloof: het christendom. De unieke muziektraditie groeide uit de ontbering en beproevingen die de slavernij met zich meebracht, en veranderde voorgoed de muziek zoals we ze kennen. Blues, soul en rock-‘n-roll ... stuk voor stuk vinden ze hun oorsprong in de zwarte gospelmuziek. 

Het Harlem Gospel Choir stelt moderne gospelklassiekers voor zoals ze vandaag in de zwarte kerkgemeenschap van Harlem vertolkt worden.

De inspirerende gospelgezangen van het Harlem Gospel Choir zullen je raken tot in het diepst van je ziel en je naar de zevende hemel tillen, met vrije, vrolijke en inspirerende klanken. Met elke vertolking deelt het koor de hergeboorte van Harlems cultuur met het publiek. 

Naast de gospelklassiekers zal het Harlem Gospel Choir dit jaar ook enkele van de bekendste nummers van Beyonce ten gehore brengen.

Theaterreceptie / € 25

  • Pauzedrankje
  • 1u drankjes en belegde broodjes na de voorstelling
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 39 - € 35 - € 29
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Organisatie

ConcertEvents

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-06-24
Bijvoorbeeld: 2024-06-24

Restaurants in de buurt

Gastrobar Sam

Bistrot

Poule & Poulette

La Piazza

Histoires d'O

Eclips

Eclips at Sea

ocean

Ocean

Brassi Casino Restaurant