U bent hier

Radio 2 Eregalerij

soulsister
Voorbij

Radio 2 viert in 2022 de 20ste editie van de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Een feest dat – om gekende redenen - in het water viel in 2020. In 2021 grasduinden Christel Van Dyck & Jelle Cleymans al in de rijke geschiedenis van de Eregalerij in een speciale digitale editie. De liedjes ‘Als een leeuw in een kooi’ van Willy Sommers, ‘Eerste sneeuw’ van Jan De Wilde en ‘Oh la la la’ van Arno werden toen ook opgenomen in de Eregalerij. In tussentijd werden er verschillende data gepland voor de show, maar moest die telkens uitgesteld worden. Nu is het eindelijk zover! Radio 2 & Kursaal Oostende kijken er enorm naar uit om op 25 mei 2022 de 20ste live-editie van de Eregalerij mét publiek te kunnen organiseren.

Ook deze keer zullen er artiesten en muziekmakers geëerd worden voor een Leven Vol Muziek: Soulsister en Wouter Van Belle. In 1986 kruisen in café ’t Pleintje de levenspaden van Jan Leyers en Paul PP Michiels elkaar voor het eerst. Het zaadje voor Soulsister wordt geplant. Die avond richt Jan zich tot PP met de profetische woorden: “Gij en ik, wij gaan samen de wereld veroveren”. En of ze dat deden! In 1988 brengen ze ‘The way to your heart’ uit. Dit nummer maakt Soulsister bekend in heel Europa – zelfs tot in de VS - en er gaan ruim 700 000 exemplaren van hun debuutalbum ‘It takes two’ de deur uit. Er volgen succesvolle jaren met een tweede succesvolle album ‘Heat, een trip naar de USA en in 1993 staat Soulsister in het voorprogramma van Sting voor zijn Europese tournee. Een unicum in de Belgische muziekgeschiedenis. Na een pauze van meer dan 10 jaar is hun comeback sinds 2008 een feit en blijft het duo muzikale bakens uitzetten.

Ook Wouter Van Belle wordt opgenomen omwille van zijn grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. De favoriete plek van producer Wouter Van Belle is achter de schermen en de knoppen. Vanuit die positie maakte hij van sterke nummers tophits en oogstte hij internationaal succes met uiteenlopende genres. Zijn eerste nummer 1-hit als producer is 'Ebbenhout blues' van Wigbert. Het begin van een indrukwekkende lijst onvergetelijke nummers waar hij de hand in had. Zo is Van Belle de man van de wereldberoemde pianorif van Gorki’s 'Mia'. En hij iook de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red, goed voor een resem klassiekers als 'Sensualité', 'Je t'attends', 'Le monde tourne mal' en 'Elle danse seule'. De voorbije jaren scheerde hij in Nederland nog hoge toppen met de populaire groep 'Racoon', en bracht Geike haar tweede soloalbum uit, met als producer Wouter Van Belle.

Radio 2 en Sabam for Culture verwelkomen jullie, na lang wachten, eindelijk op de 20ste live-editie van de Eregalerij op woensdag 25 mei 2022, in Kursaal Oostende.

Je tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

-----

Dit jaar viert Radio 2 de 20ste editie van de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook deze keer zullen er opnieuw artiesten en muziekmakers geëerd worden voor een Leven Vol Muziek. De eerste naam die we graag aan de lange lijst toevoegen voor 2020 is SOULSISTER.

In café ’t Pleintje in 1986 kruisen de levenspaden van Jan Leyers en Paul PP Michiels elkaar voor het eerst en het zaadje voor Soulsister wordt geplant. Die avond richt Jan zich tot PP met de profetische woorden: “Gij en ik, wij gaan samen de wereld veroveren”. En dat deden ze ook! In 1988 brengen ze ‘The way to your heart’ uit. Dit nummer maakt Soulsister bekend in heel Europa – zelfs tot in de VS - en er gaan ruim 700 000 exemplaren van hun debuutalbum ‘It takes two’ de deur uit. Er volgen succesvolle jaren met ‘Heat’ als tweede succesvolle album, een trip naar de USA en in 1993 staat Soulsister in het voorprogramma van Sting voor zijn Europese tournee. Een unicum in de Belgische muziekgeschiedenis! Na een pauze van meer dan 10 jaar is hun comeback sinds 2008 een feit. Genoeg redenen om Soulsister op te nemen in de Eregalerij.

Christel Van Dyck en Jelle Cleymans verwelkomen jullie op 25 mei voor alweer een schitterende liveshow in Kursaal Oostende.

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Radio 2

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-04-18
Bijvoorbeeld: 2024-04-18

Restaurants in de buurt

Gastrobar Sam

Brasserie Henry

Bistrot

Restaurant Le Bassin

Bistro Mathilda

Smowk

Eclips

Eclips at Sea

La Piazza