U bent hier

Ry Cooder

Ry Cooder
Uitverkocht

“Goede wijn behoeft geen krans” zou de titel van een willekeurige concertrecensie van Ry Cooder kunnen zijn. Het is al weer veel te lang (van in 2009) geleden dat onze favoriete ‘Prodigal Son’ de lage landen met een bezoek vereerde.

Ry had het immers te druk met het inblikken van zijn nieuwe plaat (‘The Prodigal Son’, die in mei verschijnt) en het schrijven van twee muzikale pamfletten (‘Pull Up Some Dust and Sit Down’ en ‘Election Special’).

In 2013 bracht hij zijn tweede reguliere live-lp uit (‘Live in San Francisco’), en die werd, net als ‘Show Time’ uit 1977, opgenomen in The Great American Music Hall. In 2015 en 2016 ging Ry samen met Ricky Skaggs en Sharon White op tournee. Op de ‘Music for the Good People Show’ speelden ze een selectie uit ‘The Great Americana Songbook’.

De decennia voordien vulde hij met talrijke soundtracks (“Paris, Texas” had zonder die slide-gitaar nooit zo’n impact gehad), zijn productiewerk (Buena Vista Social Club,  Mavis Staples), zijn geniale trilogie: “Chavez Ravine”  (2005), “My name is Buddy” (2007) en “I, Flathead” (2008) en een rits klassieke meesterwerken (alles van ‘Ry Cooder’ tot en met ‘Bop Till You Drop’ is onontbeerlijk in iedere collectie). Voor nieuwkomers verscheen in 2008 de verzamelaar “The UFO has landed” die zowel zijn filmmuziek als regulier solo-werk bundelt.

Op 12 oktober 2018 zal Ry samen met zijn band (met zoon Joachim op drums) een bloemlezing brengen uit zijn omvangrijke oeuvre.

Liefhebbers van het betere levenslied (van ‘Crazy ‘Bout an Automobile’ tot ‘Dark End of The Street’) weten nu al waar ze volgende herfst zullen vertoeven. Kursaal Oostende zal voor één keer ‘de zevende hemel’ heten. Reken er maar niet op dat je Ry nadien nog snel op een Belgisch podium aan het werk zal kunnen zien. Nog nooit was het schenken van een cadeau aan jezelf en je geliefde(n) zo eenvoudig als dit jaar.

Theatermenu / + € 65

  • Driegangendiner voor de voorstelling in de VIP ruimte:
    • Aperitief
    • Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
    • Aangepaste wijnen, waters, koffie en thee
  • Drankje tijdens de pauze in de foyer
  • Aanmelden 2 uur voor de voorstelling in de VIP ruimte

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 95 - € 77 - € 65 - € 55 (incl reservatiekosten)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Greenhouse Talent

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-04-23
Bijvoorbeeld: 2024-04-23

Restaurants in de buurt

Bistrot

Brassi Grand Café

La Piazza

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Gastrobar Sam

Restaurant Lobster

Smowk

Bistro Mathilda