U bent hier

30 jaar Praga Khan

Praga Khan
Voorbij

PRAGA KHAN VIERT 30STE VERJAARDAG IN OOSTENDE

Het is dertig jaar geleden dat de eerste single van Praga Khan uitkwam: ‘Bula, bula’. De ideale gelegenheid voor Maurice Engelen en de zijnen om nog eens op de Belgische podia te kruipen.

In 1989 bracht Praga Khan zijn eerste single, ‘Bula, bula’, uit. De danceact was een ongezien succes in binnen- en buitenland en nummers van de groep kwamen zelfs op de soundtrack van films als ‘Basic instinct’ terecht. Recent tourde de groep rond Maurice Engelen vooral in de Verenigde Staten en Canada, maar hun dertigjarig bestaan willen ze in eigen land vieren.

Op zaterdag 9 november kan je Praga Khan met Lords of Acid aan het werk zien in Kursaal Oostende. 

Lords of Acid is het kinky techno project van Maurice Engelen en Olivier Adams dat, zeker in de Verenigde Staten, een zekere rénommée heeft verworven door de sexy SM-stageshows, ditto gewaagde teksten, en de mix van guitarrock & techno. Na het succes van de eerste single in de Verenigde Staten nam Engelen samen met Olivier Adams en Van Lierop het eerste Lords of Acid-album op, Lust, speciaal voor de Verenigde Staten. Van het album werden daar maar liefst 750.000 exemplaren verkocht. Lust was hierdoor het eerste Belgische (dance)album dat goud behaalde in de Verenigde Staten. Miljoenen cd's gingen daarna over de Amerikaanse toonbanken en de muziek van Maurice Engelen werd opgenomen in blockbusters als Basic Instinct, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, Sliver, Strange Days, Bad Lieutenant, Virtuosity and Sucker Punch. In september 2018 verscheen hun reeds 8ste album "Pretty In Kink" waarmee ze nu ook voor het eerst in Europa zullen touren. Op Pretty In Kink hoor je de gekende Lords of Acid-ingrediënten: rauwe techno, electroclash en uiteraard new beat-invloeden. Het is ook meteen de kennismaking met de nieuwe zangeres Marieke Bresseleers, die uiteraard wordt bijgestaan Praga Khan en Erhan Kurkun.

Listen to Lords Of Acid: 

Scrood By You  : https://www.youtube.com/watch?v=eWWwjSuNXpw
I Sit On Acid  : https://www.youtube.com/watch?v=YSdaagf6MZQ
Crablouse ( live version)  : https://www.youtube.com/watch?v=4evCkMBi_-g
 

Kom je met de trein? Lees dan zeker de onderstaande informatie.

Dit weekend rijden de meeste treinen niet van en naar Brussel-Zuid. Van maandag 14 oktober tot en met maandag 11 november moderniseert Infrabel de spoorinfrastructuur in Brussel-Zuid. Deze werken zijn noodzakelijk om een goede veiligheid en dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Meer info vind je hier.

Theatermenu Kurso Bistro / + € 65

  • Driegangendiner voor de voorstelling in Kurso Bistro:
    • Aperitief
    • Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht
    • Aangepaste wijnen, waters, koffie en thee
  • Drankje tijdens de pauze in de foyer
  • Aanmelden om 18u30 in Kurso Bistro
  • Programma
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 39,50 (incl reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Concertevents

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-04-13
Bijvoorbeeld: 2024-04-13

Restaurants in de buurt

Bistro Bottarga

Restaurant Le Bassin

Tex Mex

Bistro Mathilda

botteltje

Café Botteltje

Brassi Casino Restaurant

Smowk

l'Apéro

l'Apéro Oostende