U bent hier

Hommage Aznavour

Aznavour
Voorbij

FOR ME FORMIDABLE

CHARLES AZNAVOUR was de oudste en laatste der giganten. De ultieme belichaming van een generatie Franse zangers, maar wel één die nooit zijn Armeense origine verloochende. Armenië, zijn geboorteland, dat hem als een held ontving als Ambassadeur en waarvoor hij in de bres sprong na de aardbeving van 1988.

Deze auteur-componist en vertolker van meer dan 1.000 chansons schreef altijd eerst zijn teksten om daarna te wachten tot zijn net gecreëerde juweel de gepaste muzikale begeleiding vond. Het waren vaak melodieën die alle generaties konden mee neuriën. Hij zal wereldwijd, Amerika inbegrepen, herinnerd blijven als één van de grootste zangers van de laatste honderd jaar en dit op het allerhoogste niveau. Op eigen kracht veroverde hij in 1963 Carnegie Hall in New York, zijn lievelingsstad waar hij als Anglo-Parijzenaar, als “de Franse Sinatra“, ware triomfen beleefde.

Aznavour zong over de liefde, de strijd, het lijden, de tijd die voorbijgaat, de jeugd en de homoseksualiteit en vertolkte zijn chansons in meer dan 100 landen tot en met zijn laatste concert op 19 september jongstleden. Charles, werkpaard bij uitstek, stond open voor de nieuwe generatie zangers, zelfs rappers en had nog vele projecten in petto. Hij dacht reeds aan het organiseren van een concert op de dag van zijn 100ste verjaardag! Hij studeerde zelfs Chinees om ook daar dichter bij zijn talrijke fans te staan. Hij was ook buitengewoon fier op zijn 800 olijfbomen, waarmee hij bio-olijfolie produceerde.

Het is onmogelijk om al zijn hits op te noemen. We noemen er een paar: La Bohème, La Mamma, Mes amis, mes amours, mes emmerdes, ook gekend als Emmennez-moi, J’me voyais déjà, For me Formidable, enzoverder.

Het was niemand minder dan Edith Piaf die Aznavour in 1946 onder haar vleugels nam gedurende de eerste 8 jaar van zijn carrière. En het was op zijn beurt Aznavour die de jonge Johnny Hallyday gedurende 2 jaar begeleidde en voor wie hij in 1962 “ Retiens la nuit “ componeerde. Hij gaf Jonny tevens de eer om het voorprogramma van een reeks concerten te zingen in l’Olympia in Parijs in 1963.

Aznavour heeft bewezen dat het mogelijk is om te zingen met stemgeluid dat net iets anders is dan normaal en hij was dan ook zeer tevreden met de mondiale erkenning. Zijn precisie, zijn terughoudendheid, zijn stem, zijn manier om de woorden te later vibreren, zullen ons altijd bijblijven als wat hem typeerde. Niet alleen als zanger was hij bekend. Hij speelde in meer dan 60 films waaronder “Taxi pour Tobrouk”, “Tirez sur le pianiste”, “Le Tambour” en vele andere.

Walter Proost zal European Philharmonia en het combo dirigeren in de symfonische versie van 24 nummers, gezongen door de specialisten van het Franse repertoire in België : Jo Lemaire en Patrick Riguelle. Een tournee die zal aanvangen in februari 2019.

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 59 - € 52 - € 47 - € 35 (incl reservatiekosten)
Kind -14 jaar: € 18 (incl reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-07-20
Bijvoorbeeld: 2024-07-20

Restaurants in de buurt

Brassi Casino Restaurant

Poule & Poulette

botteltje

Café Botteltje

Brasserie Henry

Den Artiest

Den Artiest

Histoires d'O

ocean

Ocean

Restaurant Le Bassin