U bent hier

Een 10 voor ambiance met schlagers en Franse klassiekers

Zalig! Er staat alweer een verlengd weekend voor de deur. Maar net nu zet het kwik een kleine dip in… Gelukkig zorgt Kursaal Oostende voor een op-en-top zomergevoel. Want als er nu muziekgenres zijn met vrolijke vibes, dan zijn het wel schlagers en chansons. Voor de vele liefhebbers verwelkomt Kursaal Oostende maar liefst zeven populaire namen. Sheila en Frans Bauer maken zich alvast klaar om de ambiance op gang te trekken. Andreï Lugovski kondigt Gerard Lenorman als muzikale gast aan. Christoff, Sandra Kim, Willy Sommers en Formidable! Aznavour rijgen de programmatie aan elkaar. Ontdek wat deze kleppers voor hun fans in petto hebben. Showtime! 

Voor de snelle beslissers 

“Vous les copains, je ne vous oublierai jamais”, beloofde Sheila in 1965 en daar houdt ze zich aan. Op 4 juni 2022 zingt ze de sterren van de hemel in Kursaal Oostende. Gouden sterren welteverstaan, want haar klinkende hits werden meer dan honderd keer bekroond. Een unieke kans om een internationale vedette live aan het werk te zien. Van een vrouw met wereldtalent naar dé Nederlandse schlagerkoning: Frans Bauer. Dat zijn alom bekende meezingers uitdagen om helemaal uit de bol te gaan, daar hoeven we niemand van te overtuigen. Wees erbij op vrijdag 10 juni! 

Nog meer muzikale vervoering op 5 juni. Andreï Lugovski beroert het publiek met zijn krachtige baritonstem. De Oostendse tenorzanger slaagt er moeiteloos in verschillende muzikale stijlen te combineren: van pop tot opera. Ditmaal gaat hij de kruisbestuiving aan met het Franse chanson. Zijn special guest is niemand minder dan Gerard Lenorman.

Zomertoppers 

De golf van entertainment rolt zich verder uit richting zomer. Op zondag 28 augustus trakteert de Vlaamse charmezanger Christoff het publiek op een heuse verjaardagsshow. Wat dacht je van een feestelijke schlager sfeer overgoten met een verrassend sausje van popmuziek? Klaar om mee te deinen met ‘Sweet Caroline’ en ‘Zeven Zonden’? Handen in de lucht en dansen maar die polonaise!

We blijven in feestmodus! Sandra Kim won als dertienjarige het Eurovisiesongfestival. De Waalse rasartieste blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit, maar klinkt vocaal nog steeds als een nachtegaal. De 'Moi, Sandra'-show zorgt voor een avond vol muzikale verrassingen, meezingers en -swingers. Kom mee vieren op 16 oktober

Nog lang niet uitgefeest! 

Ook in 2023 schotelen we ons publiek schitterende shows voor. Op 7 januari 2023 zorgt zanger, entertainer en showbizz icoon Willy Sommers voor bakken ambiance tijdens zijn nieuwjaarsconcert. Of je nu jong, oud, fan bent van Nederlandstalige muziek of niet: iédereen zingt gewoon mee met ‘Zeven anjers, zeven rozen’ of ‘Laat de zon in je hart’. Een feestelijke manier om het nieuwe jaar in te zetten, kon team Kursaal niet bedenken. 

Opnieuw wisselt het podium af tussen Vlaamse schlagers en Franse klassiekers. Als er één icoon is van het chanson, dan is het wel Charles Aznavour. Formidable! Aznavour kruipt in de huid van de legendarische Franse zanger en brengt de mooiste muzikale hommage ooit. Met wereldberoemde hits als ‘La Bohème’, ‘She’, ‘For Me’, ‘Formidable’ en ‘Mes Emmerdes’. Een spectaculaire voorstelling die je terug katapulteert naar het Parijs van de jaren 60!

Zin om even goed gek te doen? Meebrullen. Uit de bol gaan. Kom het meemaken vanop de eerste rij. Reserveer nu je tickets via kursaaloostende.be/kalender of ga langs bij de boxoffice van Toerisme Oostende. Ambiance verzekerd!

Deel dit blogbericht