U bent hier

Kleine Kunst voor een groot publiek met Arne Van Haecke , Willem Vermandere en AUGUSTIJN

Willem_Vermandere
NIEUW

met Arne Van Haecke , Willem Vermandere en AUGUSTIJN

Geniet op zaterdagmiddag 14 september 2024 van de muziek van deze kleinkunst artiesten.

1. Om 11u treedt singer-songwriter ARNE VAN HAECKE  op in de FOYER van het Kursaal van Oostende. 

Arne werd bekend in 2009 door zijn deelname aan Zo is er maar één.

Zin liedje “Luisje” werd als winnaar gekozen uit de meer dan 450 inzendingen , was een veel gedraaide single op de radio en werd door Eva De Roovere omschreven als “een liedje om verliefd op te worden”.

Sindsdien volgden vele optredens en was hij te horen, zowel als solo artiest als in groepsverband (oa leadzanger bij de Bende) en als presentator. In het Kursaal komt hij in duo zijn mooiste luisterliedjes brengen.

2. Om 12u kan je genieten in het AUDITORIUM van het Kursaal van de muziek van WILLEM VERMANDERE

Samen met zijn trouwe muzikanten-trawanten – zoals Willem ze zelf noemt – Freddy Desmedt (klarinet, dwarsfluit, saxofoon en percussie), Pol Depoorter (gitaren en mandoline) en Bart Caron  (contrabas) tovert Willem met woord en klank, luchtig en doodernstig, droevig en blij, levenslustig en soms donker, aangevuld met natuurlijk zijn vertelelementen.

Willem zingt graag, speelt graag op zijn instrumenten, maar hij vertelt ook inderdaad graag tegen het publiek. Verhalen uit zijn leven, verhalen over liedjes die tot stand kwamen, verhalen over allerlei  zaken die de mensen boeien. Vlaanderens warmste theatermens Willem Vermandere – die net zoals echte goede wijn verbetert met het ouder worden – mag je zeker niet missen tijdens dit uniek  namiddagconcert.

Zing je ook mee met Blanche en z’n peird uit 1971, Pierre de Beeste uit 1971, Laat mie maar lopen uit 1981, Ik plantte een keer patatten uit 1981, Mijn Westhoek uit 1998, Altijd iemands vader, altijd  iemands kind uit 2006…
 

3. Afsluiten deze namiddag doen we terug in de FOYER van het Kursaal van Oostende om 13u30 met een optreden van AUGUSTIJN

Augustijn is zijn artiestennaam. Augustijn Vermandere is zijn volledige naam. Hij groeide als zoon van de alom bekende Willem Vermandere op in een zeer muzikale omgeving. Maar die  beroemde achternaam laat hij weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt.

In 2019 verscheen het debuutalbum ‘Echt’ van Augustijn. Na drie Engelstalige cd’s onder de naam ‘Willemsson’, schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams.
Zijn tweede album ‘Gin oge toe’ kwam uit in 2020. Het werd een rijkere plaat, in de zin van iets meer geproducet, meer instrumenten, meer laagjes. Ook de titel is gelaagd: de liedjes zijn meestal  bespiegelingen, eerlijk, persoonlijk en authentiek. Die begrippen zijn een rode draad doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar altijd toegankelijke muziek van de zanger-muzikant.

In 2022 kwam ‘kweethetnie’ uit, zijn derde album. ‘Ik weet het niet’ lijkt vaak het enige zinnige antwoord dat je kan geven tegenwoordig, maar er zijn er maar weinig die dat durven…, aldus  Augustijn zelf. Sfeervolle liedjes in het West-Vlaams, vol afwisseling.

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. 

Dé perfecte afsluiter van deze kleinkunst editie !

De deuren van het Kursaal gaan open om 10u.

Voor de optredens in de FOYER van het Kursaal kan je genieten van de muziek al zittend op lage stoelen , op hoge barstoelen of rechtstaand.

Voor het optreden in het auditorium van het Kursaal zijn het genummerde zitplaatsen.

 

 

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

za 14 september 2024 om 11:00

Prijzen

€ 45 - € 40 (incl. reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Blue Sky Concerts

Beschikbare logies

Ambassadeur Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €125

Hotel Botteltje

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €137

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €267

Thermae Palace

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €224

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-06-20
Bijvoorbeeld: 2024-06-20

Restaurants in de buurt

Smowk

La Stalla

Restaurant Lobster

Histoires d'O

Bistro Mathilda

Eclips

Eclips at Sea

Expo & Kafie

Den Artiest

Den Artiest