You are here

Arno Hommage

Arno
Passé

Begin 2022 speelde Arno een ronduit beklijvende Radio 1 Sessie tijdens dewelke hij op niet mis te verstane wijze ‘Les Yeux de ma Mère’ aankondigde met de (helaas) profetische woorden dat hij ‘dra daarboven’ zijn eigen moeder ‘ging bezoeken’. De impact van dit moment was enorm. Amper een paar maand later – na het effectieve heengaan van ‘le plus beau’ op 23 april 2022 – prijkte ‘Les Yeux de ma Mère’ op de eerste plaats van de ‘Belpop 100’ én op nummer één in de ‘Radio Classics 1000’. In zijn schaduw stonden Tom Waits, John Lennon, David Bowie, The Beatles, Queen, Fleetwood Mac, Nina Simone en Nick Cave te drummen voor een begeerde plek in de top 10. De natie had Arno – inmiddels benoemd als Officier in de Kroonorde – overduidelijk én instant tot Nationale Held gekroond.
 
Het was Arno zijn wens om een waardevol eerbetoon concert te krijgen met een line up van artiesten die zijn absolute zegen kregen. Bestaande uit muzikanten met wie hij in het (recente) verleden muziekgeschiedenis schreef, gloedvol samenwerkte of met artiesten die hij ‘simpelweg’ bewonderde. Die approved list kreeg - in nauw overleg met Arno - op opvallend korte tijd vorm. Arno wist namelijk altijd wat hij wou. En die Arno-approved list heeft het team van de AB in constant overleg met Arno-rechterhand en bassist Mirko Banovic, zijn vriend en fotograaf Danny Willems én Arno-manager Cyril Prieur zo goed als mogelijk trachten te realiseren. Geloof ons: dichter dan deze Hommage Arno, raken we niet bij ‘le plus beau’.

Het concert vindt in Oostende plaats op donderdag 22 juni 2023. Artiesten die zullen aantreden tijdens het concert zijn: Ad Cominotto, Bj Scott, Jan Paternoster (Black Box Revelation), Jean-Marie Aerts, Marie-Laure Béraud, Melanie De Biaso, Patricia Kaas, Pieter-Jan, De Smet (PJDS), Roland, Serge Feys, Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Stephan Eicher, Stijn Meuris, Wim Opbrouck, Wim Vandekeybus.

Er komt een extra show op 21 juni 2023. Artiesten die zullen aantreden tijdens het concert zijn: Ad Cominotto, Bj Scott, Jean-Marie Aerts, Marie-Laure Béraud, Melanie De Biasio, Patricia Kaas, Pieter-Jan, De Smet (PJDS), Roland, Serge Feys, Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Stijn Meuris, Wim Vandekeybus. 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 50,00 - € 40,00 - € 30,00 (incl. reservatiekosten)
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende

Réservez votre séjour

E.g., 2024-04-22
E.g., 2024-04-22

Restaurants à proximité

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

Mathilda

Bistro Mathilda

l'Apéro

l'Apéro Oostende

La Piazza

La Piazza

21

Restaurant 21

Bistrot

Bistrot

Restaurant Lobster

Restaurant Lobster

Tex Mex

Tex Mex