You are here

Glenn Miller Orchestra

Passé

Begin 2020 vierde The World Famous Glenn Miller Orchestra haar 35 jarig jubileum, onder leiding van bandleider Wil Salden. Naar aanleiding van dit heugelijke feit startte de band haar 35 jarige jubileumsteur met een overvolle kalender. Corona maakte hier jammergenoeg een abrupt einde aan, maar vanaf 2022 hoopt de band natuurlijk weer terug te kunnen keren op vele Europese podia. “35 Jaar Glenn Miller Orchestra” is de naam van het programma en tevens de titel van de nieuwe CD, uitgebracht bij MCP Sound. 

Het orkest is dus inmiddels al meer dan 35 jaar zeer succesvol in vele Europese landen, met ca. 140 optredens per jaar. Alleen al in 2019 stond de band op gerenomeerde podia, o.a. in Moskou, Luzern, Wenen, Praag, Florence, Rome en ga zo nog maar even door. Het zoveelste bewijs dat de muziek van Glenn Miller na meer dan 75 jaar nog steeds niets aan populariteit heeft ingeboet, integendeel: SWING IS IN.  

Het nieuwe programma zal de liefhebbers van echte swing- en big band muziek in vervoering brengen. Waar is deze muziek in deze tijd nog live te beluisteren? 

Het spreekt voor zich, dat je hiervoor natuurlijk een band nodig hebt, met zeer professionele musici, waarover Wil Salden uiteraard al sinds jaar en dag beschikt. De meeste musici maken al jarenlang deel uit van deze geweldige big band en dat is dus ook wel te merken als je dit geroutineerde orkest beluistert.. 

Zwaartepunt van het programma is natuurlijk de muziek van Glenn Miller. Andere orkestleiders uit die tijd worden natuurlijk niet vergeten en in herinnering gebracht met de door hun beroemd geworden composities. Het gaat dan om musici, zoals b.v. Woody Herman, Count Basey en Harry James en Les Brown. Naast deze instrumentale stukken, is er ook een belangrijke rol weggelegd voor onze zangeres Eva Buchmann en onze close-harmony groep “The Moonlight Serenaders”. In dit programma worden ook nummers gespeeld als herinnering aan de beste zangeressen uit dit tijdperk, zoals Ella Fitzgerald en Doris Day 

Voor de liefhebbers van swing muziek zullen 16 musici plus zangeres en vocal group “The Moonlight Serenaders” zorgen voor een onvergetelijke avond. KEEP SWINGING 

 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 45 - € 40 - € 37 - € 35
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende vzw

Réservez votre séjour

E.g., 2024-06-25
E.g., 2024-06-25

Restaurants à proximité

botteltje

Café Botteltje

Jans Café

Jans Café

ocean

Ocean

Bottarga

Bistro Bottarga

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Eetkaffee Poseidon

Eetkaffee Poseidon

La Piazza

La Piazza

histoires

Histoires d'O