U bent hier

Het Zwanenmeer

Ervaar het meesterwerk als nooit tevoren 

Prima Donna Events
herneemt Het Zwanenmeer wegens overgroot succes en uitverkochte zalen. Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie terug tot leven. Ervaar één van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tsjaikovski als nooit tevoren.

Eén van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven.

‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Eén van de meest romantische verhalen
Meer dan 100 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Een adembenemende choreografie
Een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis

​Het verhaal
‘Het Zwanenmeer’ vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa, Lev Ivanov
Libretto: Over wie het libretto schreef bestaat er onzekerheid, vermoedelijk geschreven door Vladimir Begitsjev en Vasily Geltser.
Duur: 2u30 inclusief pauze, 4 aktes

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

di 3 oktober 2023 om 20:00

Prijzen

€ 89 - € 74 - € 59 - € 44 (incl.reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Prima Donna Events

Beschikbare logies

Upstairs Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €74.75

Ambassadeur Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €100

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €112

Le Bassin

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €139

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2023-09-24
Bijvoorbeeld: 2023-09-24

Restaurants in de buurt

Den Artiest

Den Artiest

ocean

Ocean

Eclips

Eclips at Sea

Poule & Poulette

Restaurant Lobster

Brassi Casino Restaurant

Expo & Kafie

Bistro Mathilda