U bent hier

Zo zien de toekomstplannen van Kursaal Oostende eruit

Zelfs de zoveelste sluiting omwille van corona, krijgt het Kursaal niet klein. Integendeel, onze ambitie is en blijft om de voorziene capaciteitsuitbreiding van onze concertzaal te realiseren. Toch zullen de werken niet starten in het najaar van 2022, zoals eerder aangekondigd, maar wel vanaf januari 2024.

kursaal_verbouwingen

Innovatief project 
De plannen om een technologisch ingenieus project te realiseren staan dus nog steeds op stapel. Dit ultramoderne concept zal het in de toekomst mogelijk maken om onze klassieke theaterzaal met 2.030 zitplaatsen om te bouwen tot een concertzaal tot 3.150 personen. Met als toemaatje een gecombineerd aanbod van zit- en staanplaatsen. 

“Deze innovatieve ontwikkeling onderlijnt de grote ambitie van de Stad Oostende,” aldus Burgemeester Bart Tommelein. Het nieuwe Kursaal wordt vanaf 2025 meer dan ooit de Belgische hotspot voor cultuur, entertainment en events.”

kursaal_verbouwingen

Intermezzo is nog niet voor meteen
Bij verbouwingen hoort onvermijdelijk een sluitingsperiode, maar we kunnen onze bezoekers geruststellen: dat is nog niet voor binnenkort. “Voor het seizoen 2022 - ‘23 blijven we zoveel mogelijk programmeren”, verduidelijkt Gwen Nys, Adjunct Directeur Kursaal Oostende. “Samen met onze concertprogrammatoren denken we vooruit en passen we de tijdelijke sluiting zo goed mogelijk in. Op korte termijn zou dit heel ongelegen komen. Door de voortdurende verschuivingen is er net nood aan nieuwe data. In combinatie met nieuwe shows loopt de concertagenda voor volgend seizoen zelfs aardig vol. We hopen dat de coronasituatie het snel toelaat om opnieuw op volle kracht te draaien.”

kursaal_verbouwingen

Achter de schermen
“De extra tijd gebruiken we om de uitbreidingswerken grondig voor te bereiden,” duidt Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Kursaal Oostende. “Naar de toekomst toe blijft ons streefdoel hetzelfde: het summum van muzikaal talent aantrekken, nationaal én internationaal. Met daarbovenop een unieke beleving voor de concertgangers.”

Björn Anseeuw, eerste schepen Stad Oostende en voorzitter nv EKO verwoordt het zo: “We willen Kursaal Oostende op de kaart zetten als de best uitgeruste hightechzaal in West- en Oost-Vlaanderen voor topconcerten en -evenementen. Zo maken we van Oostende meer dan ooit the place to be.”

kursaal_verbouwingen

First things first
Voorlopig is dat nog even toekomstmuziek. Eerst zorgt team Kursaal voor een verrassend en wervelend programma voor 2022 en 2023. We hopen jullie snel weer onvergetelijke momenten te kunnen bezorgen. Volg ons via social media of bekijk onze wekelijkse blog en blijf zo op de hoogte van de nieuwste updates.

Deel dit blogbericht