U bent hier

De VRT-nieuwsploeg op bezoek in het Kursaal

Van concertzaal tot vaccinatiecentrum. Kursaal Oostende kreeg tijdelijk een andere invulling. Met duizenden prikken per week draait de vaccinatie hier op volle toeren. De inentingsgraad in Oostende en Middelkerke overstijgt het Vlaamse gemiddelde. Team Kursaal is trots op de vlot lopende prikcampagne. De solidariteit onder het zorgpersoneel, de vele vrijwilligers en onze eigen medewerkers is enorm groot. Dat ontging zelfs de VRT-nieuwsploeg niet. 

Vorige week de inspirerende reportage gemist? Ontdek hier ons relaas!

vaccinatiecentrum_oostende

Een witte marmeren vloer. Warme houten bekledingen. Een ongeziene grandeur. De befaamde erehal, waar normaal concertgangers binnenstromen, ging noodgedwongen op slot. Tot vijf maanden geleden het vaccinatiecentrum er zijn deuren opende. Ingericht volgens de strikte richtlijnen van de overheid. Veilig maar evengoed laagdrempelig. Een locatie waar mensen met een vertrouwd gevoel naartoe komen. Dit vertaalt zich in fraaie cijfers. Kursaal Oostende bereikt deze week de kaap van 110.000 vaccins. 88,9% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg minstens één prik. 64,5% is inmiddels volledig gevaccineerd.

“We dragen met het hele team maar wat graag ons steentje bij aan het overwinnen van de coronacrisis”, zegt adjunct-directeur Gwen Nys. “Het lijkt tegenwoordig alsof de vaccinatiecampagne een nek-aan-nekrace moet voeren met het coronavirus. Als het van ons team afhangt, winnen de vaccins het. Daar doen we echt alles aan.”

vaccinatiecentrum_oostende

Technisch directeur, momenteel ook centrumverantwoordelijke vaccinatiecentrum Oostende, Tim Seynaeve vult aan: “Bij de opbouw van het vaccinatiecentrum kwam heel wat kijken. Nu bestaat mijn taak uit het bieden van technische ondersteuning. Zoals we gewend zijn bij concerten, congressen en andere evenementen. Het geeft enorme voldoening om mensen hoop en perspectief te bieden. Zeker met de trieste aanblik van de lege zalen nog fris in het geheugen … ”.

“Ons team voelt zich omringd door supervrijwilligers en professionele zorgverleners. Samen beleven we intense en oprechte momenten”, aldus marketing manager Kateryna Kroshka. “We misten onze concertgangers, maar we kregen een nieuw publiek in de plaats. Mensen zijn ongelooflijk dankbaar en overladen ons met kaartjes, af en toe zelfs met pralines. Hun vrijheid komt opnieuw in zicht, bestaat er iets mooiers?”

vaccinatiecentrum_oostende

Wat brengt de toekomst? 
Dat bezoekers opnieuw hun weg vinden naar het Kursaal voor ontspanningsactiviteiten, is alvast een goed teken. Gelukkig hebben we aan plaats geen gebrek. Want naar het Kursaal kom je niet alleen voor een spuitje maar ook voor een leuk uitje. Zo lokt de ‘meer weer’-belevingsexpo veel bezoekers. Uiteraard verloopt alles veilig en verantwoord. 

Stilaan komt ook de muzikale ziel terug in Kursaal Oostende. Voor het eerst sinds corona waren er opnieuw topartiesten live op het podium te zien. Na de ‘Ketnet Musical’, volgde het verjaardagsconcert van Christoff en nu al kijken we uit naar de nieuwe K3-show vol wervelende vrolijkheid. Danspasje voor danspasje herwinnen we onze vrijheid. 

Al wie dit mogelijk maakt verdient een dikke pluim. 
Bedankt om je te laten vaccineren! 

Deel dit blogbericht