U bent hier

The Analogues

The Analogues

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen nog steeds niet op de geplande datum plaatsvinden. In deze context moet The Analogues, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden op woensdag 01/04/2020 in Kursaal Oostende, opnieuw verplaatst worden.

Nieuwe datum: zaterdag 07/05/2022 om 20:00.

Het evenement vindt dus niet meer plaats op 08/09/2021, zoals eerder gecommuniceerd.

Je tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

-----

The Analogues – Let It Be: ABBEY ROAD 


The Analogues gelden wereldwijd als de ultieme vertolkers van ‘The Beatles van na 1966’; The Beatles die deze laatste jaren niet meer live optraden en vanuit de beslotenheid van de opnamestudio een serie meesterwerken de wereld in stuurden. Die meesterwerken werden door The Beatles nooit live uitgevoerd, The Analogues doen dat wel, vijftig jaar later. Zo authentiek mogelijk en met aandacht voor de kleinste details is het na ‘Magical Mystery Tour’, ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ en ‘The White Album’ is nu de beurt aan het legendarische laatste Beatles album ‘Abbey Road’.

De songs op ‘Abbey Road’ vormen een rijk geschakeerd palet van orkestrale arrangementen en gewaagde studio-experimenten. Klassiekers als ‘Come together’, ‘Here comes the sun’ en Lennon’s ‘I want you (she’s so heavy)’ worden door The Analogues stuk voor stuk in volle glorie gereproduceerd. Integraal, van de eerste tot de laatste noot analoog en authentiek, compleet met strijkers en blazers, vintage instrumenten en alles wat er verder nodig is voor de ultieme reproductie.

Let It Be: ABBEY ROAD? Hebben de Beatles-archeologen van The Analogues in hun ondoorgrondelijke wijsheid besloten om de laatste twee albums te verenigen in één concert?

Bart van Poppel (bassist en musical director): “We hebben de laatste jaren chronologisch het latere werk van The Beatles aangepakt. Na The White Album was de vraag: wat nu? Let It Be kwam weliswaar als laatste uit, maar Abbey Road werd als laatste opgenomen”. 

Fred Gehring (drummer en initiator): “The White Album was een vijf maanden durende ‘zware bevalling’, met de nodige spanningen en onrust. Maar wel met resultaat: een fenomenaal dubbelalbum. Je zou zeggen – voorlopig even genoeg. Toch gingen The Beatles zes weken later, in januari 1969, alweer de studio in voor het volgende project. Het werd een moeizame maand; de opnames verdwenen in de la en het einde van The Beatles leek nabij. Maar een paar maanden later vonden ze, bijna miraculeus, de kracht en inspiratie om samen met de teruggekeerde George Martin nog één maal als collectief te excelleren – en hoe! Het absolute meesterwerk Abbey Road was het gevolg. Bijna een jaar later kwamen die eerdere opnames alsnog van de plank onder de titel Let It Be maar toen was de band dus al uit elkaar gevallen. Dus zeg jij het maar: wat is het laatste album?”

Van Poppel: “Abbey Road natuurlijk. Dat was hun laatste productie. En Abbey Road is natuurlijk een echt coherent album dat integraal moet worden gebracht. The Beatles op hun best. Een geweldig hoogtepunt.”

Gehring: “Maar op Let It Be staan toch ook wel een aantal fantastische nummers. Die verdienen het zonder meer om meegenomen te worden in deze show. En waarschijnlijk heeft het zo moeten zijn – moesten ze door die chaotische Let It Be sessies om de voedingsbodem te creëren voor het maken van Abbey Road.”

Van Poppel: “Precies. Let It Be: ABBEY ROAD dus.”

Er zullen tijdens Let It Be: ABBEY ROAD weer genoeg nummers te horen zijn waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium kunnen schitteren. Denk onder meer aan Here Comes The Sun, Come Together, Octopus’s Garden, Something, Let It Be en Across The Universe. En The Analogues kennende zullen ze in deze nieuwe show zeker ook nog verschillende andere albums ‘bezoeken’. 

The Analogues in de pers:
"Beangstigend goed” (Volkskrant ****)
“Muzikaal spektakelstuk, met je ogen dicht hoor je The Beatles (Het Parool ****)
"They keep on showing you hidden depths in songs you thought you knew inside out" ***** (Mail on Sunday)
"Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard
them", (Daily Telegraph)
“Van The Beatles lopen letterlijk duizenden kopieën rond. Maar de allerbeste heet The Analogues en komt uit Nederland” (Serge Simonart in Humo).

The Analogues zijn:
Bart van Poppel - Musical director, bass, keys, vocals.
Jac Bico - Guitars, sitar, percussion, keys, vocals.
Fred Gehring - Drums, vocals.
Diederik Nomden -  Keys, guitars, vocals.
Felix Maginn - Guitars, vocals.
Jan van der Meij - Guitars, vocals.

 UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas voor iedereen.
Met UiTPAS kan je voordelig aan tal van vrijetijdsactiviteiten deelnemen.

Vanaf nu kan je met UiTPAS Oostende ook genieten van bijkomende voordelen bij sommige evenementen in Kursaal Oostende. Iedereen met een UiTPAS spaart punten die dan bij ons of bij andere UiTPAS-partners ingeruild kunnen worden voor leuke voordelen. Oostendenaars met een UiTPAS aan kansentarief krijgen 80% korting op sommige activiteiten in het Kursaal. 

Meer informatie over UiTPAS, de verkooppunten en voordelen vind je op www.uitinoostende.be/uitpas

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

za 7 mei 2022 om 20:00

Prijzen

€ 55 - € 45 - € 40 - € 35
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Telefoon

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Kursaal Oostende vzw

Beschikbare logies

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €115

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €165

Thermae Palace

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €137

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2021-12-03
Bijvoorbeeld: 2021-12-03

Restaurants in de buurt

Eclips

Eclips at Sea

Tex Mex

Tex Mex

Brasserie Henry

Brasserie Henry

21

Brassi

La Piazza

La Piazza

histoires

Histoires d'O

Expo & Kafie ©Nick Decombel

Expo & Kafie

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin