U bent hier

Schotland als inspiratie - Symfonieorkest Vlaanderen

Wordt verplaatst!

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. Jammer genoeg wordt Schotland als inspiratie (Symfonieorkest Vlaanderen), dat zou plaatsvinden op 23/05/2021 in Kursaal Oostende, geannuleerd.

De organisatoren van het evenement werken er hard aan om een nieuw seizoen van de Kursaal Classics te organiseren. Zodra we hierover een update krijgen, nemen we contact met je op. Je tickets kunnen omgeboekt worden naar een nieuwe voorstelling naar keuze in het klassieke aanbod 2021/2022.

-----

‘Het grootste wonder van vroegrijpheid dat de wereld ooit heeft gehoord’, volgens de bekende 19e-eeuwse muziekcriticus George Grove. Mendelssohn was nog maar 17 jaar toen hij Shakespeares toneelstuk leerde kennen en in de pen kroop. Het is de vraag of de jonge Felix de ‘ins’ en ‘outs’ van deze oorlog tussen de seksen begrepen zal hebben. Niettemin wist hij  in de meesterlijke ouverture ‘Midzomernachtsdroom’ de feeërieke, magische sfeer van het geheel heel goed te treffen. 

Mendelssohn maakte doorheen Europa verscheidene reizen die hem inspireerden. Onder meer Schotland stond op zijn to-do lijst. Het leverde, na vele onderbrekingen en revisies,  een briljante Schotse symfonie op. De muziek maakt uitvoerig gebruik van allusies op Schotland, maar is nergens descriptief. Je hoort een romantische atmosfeer, je ziet de woeste schoonheid van de natuur, die Mendelssohn associeerde met Schotland. 

Het eerste vioolconcert van Bruch is overbekend, dat geldt minder voor zijn andere vioolconcerten, zoals de Schotse Fantasie. Bruchs fantasie heeft een Duits-romantische inslag en het is voor ons zoeken wèlke Schotse volksmelodieën Bruch hebben geïnspireerd, maar een gevoel voor unieke melodieën is zeker aanwezig. De onweerstaanbare charme wordt gediend door de duizelingwekkende techniek van Sitkovetsky.

Programma
Felix Mendelssohn (1809 – 1847) | Ouverture tot ‘A Midsummernight's Dream’, opus 21
Max Bruch (1838 – 1920) | Fantasie voor viool en orkest, opus 46 ‘Schotse Fantasie’
++++ pauze ++++
Felix Mendelssohn | Symfonie nr.3 in a, opus 56 'Schotse'

Uitvoerder
Symfonieorkest Vlaanderen (SOV)
Kristiina Poska, muzikale leiding
Alexander Sitkovetsky, viool

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.
Jongeren < 26 jaar: 40% korting
65+: 10% korting
>10 personen: prijzen op aanvraag
Theatermenu: €65

ABONNEMENT (3 concerten)
CAT I € 105,00
CAT II € 95,00
CAT III € 85,00

Jongeren < 26 jaar 50% korting

Prijzen

€45 - €35 - €25 (incl.reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Kursaal Oostende

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-06-30
Bijvoorbeeld: 2024-06-30

Restaurants in de buurt

Histoires d'O

Bistro Bottarga

Gastrobar Sam

Den Artiest

Den Artiest

Eclips

Eclips at Sea

La Stalla

La Piazza

ocean

Ocean