UPDATE: Kursaal Oostende is momenteel gesloten. Bekijk onze update pagina voor al jouw vragen. Meer info

U bent hier

Opendeurdag

opendeurdag
Voorbij

We vieren de vijftiende verjaardag sinds de laatste grote verbouwing in 2005. Het Kursaal bestaat natuurlijk al veel langer, maar wij zochten gewoon de perfecte reden om iedereen te laten meegenieten van de parel aan de Belgische kust. We stellen in 2020 een heel jaar zoveel mogelijk onze deuren open met fantastische optredens, gratis activiteiten en een unieke blik achter de schermen.

Kom tijdens één van de opendeurdagen genieten van gegidste rondleidingen doorheen het Kursaal en treed in de voetsporen van één van de vele artiesten van de afgelopen jaren.

Neem plaats in de make-up stoel van Bonnie Tyler, sta voor dezelfde spiegel waar de mannen van Take That hun kapsel in de plooi legden of rust even uit in de zetel waar Arno een middagdutje deed. Je kan ook plaatsnemen op het podium en je even Axelle Red, Jerry Lee Lewis, Bryan Ferry, Urbanus, Shaggy of één van The Chippendales wanen. Euh… dat laatste vooral ‘denken’ dus!

Ontdek ook de vele verborgen kunstschatten in het gebouw van grootmeesters als Paul Delvaux, Pierre Caille en Tytgat. Je komt zeker ook zaken te weten over de architectuur en het roemrijke verleden van een tot de verbeelding sprekende plaats aan zee.

Er zijn in totaal vier momenten waar het Kursaal haar deuren opent voor het grote publiek. Er zijn ook beperkte inschrijvingen mogelijk met gidsen. 

Om 17.00 uur eindigt de dag met het alom geprezen concept ‘Oostende Zingt’. Brul mee op klassiekers van alle grote artiesten die de laatste jaren de revue passeerden zoals André Hazes, Bart Kaëll, K3, Boudewijn De Groot, Will Tura en vele anderen.

  • Gegidste rondleidingen om het kwartier van 10 uur tot 15.45 uur.
  • Lokale bands en muzikanten in de verschillende zalen
  • Mogelijkheid om iets te drinken en te eten in onze gezellige foyer
  • Randanimatie voor jong en oud
  • Workshop djembe
  • Oostende Zingt om 17.00 uur
  • Toegang: gratis

Kan je niet op 2 februari? Niet getreurd, er zijn nog drie andere opendeurdagen met een andere invulling op deze datums: 21/06/2020, 20/09/2020, 06/12/2020

 

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

gratis toegang

Boxoffice

Reservatie voor djembe-sessie verplicht:
Djembé sessie

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2020-12-04
Bijvoorbeeld: 2020-12-04

Restaurants in de buurt

Tex Mex

Tex Mex

Brasserie Henry

Brasserie Henry

Den Artisjok

Den Artisjok

Bistrot

Bistrot

La Stalla

La Stalla

l'Apéro

l'Apéro Oostende

histoires

Histoires d'O

Mathilda

Bistro Mathilda