UPDATE: Kursaal Oostende sluit tot en met 8 juni de deuren n.a.v. COVID-19. Meer info

U bent hier

A night with CJ Bolland

Voorbij

A Night With CJ Bolland Exclusive Techno Set!

Biografie
Zijn familie verhuisde van Middlesbrough naar Antwerpen in België toen hij drie jaar oud was. In de jaren tachtig werd hij sterk beïnvloed door new wave en electro (bands als Front 242, Neon Judgment en The Klinik). Hij is een van de voornaamste pioniers en grondlegger van de Europese technosound.

Hij begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd bij R&S Records, waar hij volledige artistieke vrijheid kreeg. Zijn eerste uitgebrachte muziek was 'Do that Dance' in 1989. Vervolgens bracht hij enkele klassiekers uit onder verschillende pseudoniemen, zoals Space Opera, The Project, Ravesignal, Pulse en BCJ.

Bolland is de eerste artiest die een album maakte in de DJ-Kicks-reeks voor Studio !K7, getiteld DJ-Kicks: C.J. Bolland. Dit album verscheen op 4 september 1995. Zijn grootste bekendheid verwierf hij met zijn plaat 'Sugar Is Sweeter', dat op #1 stond in de Amerikaanse dancecharts van 1996. Op hetzelfde album is 'The Prophet' te vinden. Dit nummer bevat een sample van Willem Dafoe in de film The Last Temptation of Christ van Martin Scorsese en is sinds 1996 wereldwijd een clubhit.

Bolland is eveneens remixer van toonaangevende artiesten zoals Orbital, Depeche Mode, Moby, The Prodigy en Tori Amos. In 2002 richtte hij zijn eigen platenlabel op, genaamd Mole Records. In februari 2004 kwam het debuutalbum The Body Gave You Everything van Magnus uit. Dit is een dance/popact, een samenwerking van Bolland met Tom Barman, de stichter en zanger van de Belgische rockgroep dEUS. Bolland produceerde in 2005 in zijn studio The Observatory het album Pocket Revolution van dEUS.

In december 2006 bracht Bolland The 5th Sign uit bij het Belgische online recordlabel The Wack Attack Barrack. Het album is uitsluitend online verkrijgbaar via iTunes. Eind 2009 verscheen 500 Euro Cocktail, dat verspreid wordt via iTunes en Wikkid Records. In 2012 werkte Bolland mee aan de documentaire The Sound of Belgium waarin hij vertelt over de pioniersrol die België speelde binnen de wereld van de elektronische muziek in de jaren 80 en 90.

Onlangs kreeg zijn klassieker 'Camargue' een nieuwe behandeling op Drumcode. Een handvol van de beste techno producers blaasden nieuw leven in deze R & S-klassieker. "Camargue is one of my favourite tracks of all-time and has been part of my life for 25 years. To put it out on Drumcode with fresh remixes is a dream come true." – Adam Beyer

Support Act:
- A-Bat
- Phil
- Plovie
 

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 15 (excl.reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2020-06-04
Bijvoorbeeld: 2020-06-04

Restaurants in de buurt

ocean

Ocean

Den Artiest

Den Artiest

La Piazza

La Piazza

Expo & Kafie ©Nick Decombel

Expo & Kafie

Den Artisjok

Den Artisjok

Mathilda

Bistro Mathilda

botteltje

Café Botteltje

Restaurant Lobster

Restaurant Lobster