UPDATE: Kursaal Oostende sluit tot en met 15 juli de deuren n.a.v. COVID-19. Meer info

U bent hier

London Calling

Donderdagochtend. De wekker gaat onnatuurlijk vroeg af. Snoozen is deze keer geen optie, want de Eurostar richting Londen is onverbiddelijk en wacht niet. In ons kielzog de lokale en nationale pers voor een trip richting Wimbledon. Nee, niet de sportjournalisten, want er werd niet getennist op Centre Court, maar wel een selectie musicalkenners. Op de menukaart, naast Fish and Chips, een exclusieve preview van de musical die deze zomer in Kursaal Oostende speelt: Fame!

Na een kartonnen bakje koffie, een treinrit onder de plas en een typisch Londense taxirit in de drukke ochtendspits van The Old Smoke lieten we Madame Tussauds links liggen. Of was het nu rechts? Die tegendraadse Engelsen ook… Een mens zou voor minder het noorden kwijt raken.

Het New Wimbledon Theatre is een echt ouderwets theater met donkerrode klapstoelen (inclusief verrekijkertjes in de rugleuning), brandraampjes, gezellige bars met krakende houten vloeren en in vergelijking met het Kursaal, een heel kleine backstage. Time for some interviewing!

Tijdens de interviewsessies sprong één iemand meteen in het oog, en later tijdens de musical zelf ook in het oor: Mica Paris. Mica speelt Miss Sherman in de musical Fame. De ravissante verschijning is in België geen klinkende naam, maar ze heeft al een indrukwekkende carrière van dertig jaar achter de rug. Aan een razendsnel tempo van acht shows per week met telkens één rustdag tussenin om door te reizen naar het volgende Engelse theater zou je denken dat ze weinig zin had in een verplichte babbel met de Belgische pers. Maar niets is minder waar. Paris kijkt zelfs reikhalzend uit naar de bijzondere zijsprong naar De Stad aan Zee. Daar is één man verantwoordelijk voor: haar muzikale held Marvin Gaye. We blinken alvast zijn standbeeld op in de inkomhal, want daar zal wat afgeknuffeld worden deze zomer.

Het dak van het New Wimbledon Theatre ging er donderdagavond net niet af

Snel naar de musical zelf nu. Het theater in Wimbledon zat op een doordeweekse donderdag lekker vol. En de sfeer was, euh, ‘nogal uitgelaten’. Het Nieuwsblad schreef nadien: “Het dak van het New Wimbledon Theatre ging er donderdagavond net niet af,” en Het Laatste Nieuws kopte “Miss Sherman zal u omverblazen!” Het was nochtans een prachtige zonnige dag in de Londense buitenwijk, maar tegen zo’n orkaan van muzikale genialiteit en danstalent was zelfs de pers niet opgewassen.

Meer details zul je binnenkort lezen en zien op tv, maar wij kunnen met onze hand op het hart garanderen dat deze musical alweer een juweeltje is. Om tickets te boeken wacht je ook best niet te lang. Er zijn slechts 7 shows in totaal!

Cheers and see you soon in Ostend!

Praktische info

Fame The Musical

  • Van maandag 5 augustus tot zaterdag 10 augustus 2019.
  • 7 shows in totaal!
  • Originele Engelstalige versie
  • Vertaling via projectie in Nederlands en Frans

Info & Tickets

Een blik achter de schermen...