U bent hier

Kursaal Oostende wordt de grootste zaal ten westen van Antwerpen en Brussel!

Sinds de heropening van het Kursaal in december 2004 mag het Kursaal jaarlijks gemiddeld 250.000 bezoekers verwelkomen tijdens meer dan 150 events verspreid over meer dan 250 dagen. De vele events bekoren niet alleen de bezoekers, maar zijn eveneens zeer belangrijk voor de economische return in de stad. Meer dan 50% van de Kursaal bezoekers koppelt z’n voorstelling aan een restaurantbezoek en gemiddeld 30% maakt er een meerdaagse van aan zee met een overnachting en extra activiteiten zoals shopping.

De concertzaal bestaat op vandaag uit 2030 comfortabele seats waardoor enkel voorstellingen kunnen doorgaan met een zittend publiek. Door de capaciteit en de opstelling stoot de organisatie vaak op beperkingen naar programmatie toe. Vele Rock- en Pop optredens, alsook voorstellingen voor een jonger publiek vallen op vandaag regelmatig uit de boot daar bvb een staande setting niet mogelijk is of omdat een capaciteit van 2000 niet voldoende is. Dergelijke optredens moeten op vandaag uitwijken naar andere centrumsteden waar er reeds een grote verkeersoverlast is.
 
Een multifunctionele zaal is de toekomst voor een reeds bloeiend Kursaal. Een zaal die door middel van een ingenieus technisch systeem in een handomdraai kan omgebouwd worden van een klassieke theaterzaal met 2030 seats naar een concertzaal tot 3150 personen, een combinatie van zittend en staand publiek. Nog meer en nieuwe artiesten en producenten gaan zowel nationaal als internationaal hun weg vinden naar Oostende en Vlaanderen om op te treden in deze unieke zaal. Dit state-of-the art concept zal voor nog meer comfort en beleving zorgen voor zowel de artiest en z’n entourage als de bezoeker.

Een grote steunpilaar voor de relance van de sector
De eventsector is op vandaag één van de zwaarst getroffen sectoren door Covid-19. De nieuwe opportuniteiten die deze multifunctionele concertzaal met zich meebrengt, past perfect binnen de relanceplannen van de sector en andere sectoren die door de impact van het Kursaal ondersteund worden. Het is een innovatief project waar de belangrijke speerpunten toegankelijkheid, duurzaamheid en creativiteit gaan versterkt worden zonder afbreuk te doen aan de erfgoedwaarde van het Kursaal. 
 
Een nog ruimer publiek dan ooit tevoren zal z’n gading kunnen vinden in deze vernieuwde zaal. Zowel jong en oud gaan in het vernieuwde Kursaal terecht kunnen voor een nog ruimere programmatie gaande van klassiek naar voorstellingen met meer rock gehalte. Van concerten waar je languit in je stoel kan genieten of concerten waar je op de beats en drums kan meedansen.

De extra functionaliteit, een grote troef binnen de congressector als Flanders Heritage Venue
De multifunctionaliteit van het nieuwe systeem in de concertzaal zal ook voor nieuwe opportuniteiten zorgen binnen de congressector. Zo zal de concertzaal bvb in de toekomst één geheel kunnen vormen met de foyer en dit in diverse opstellingen die veel nieuwe mogelijkheden en extra ruimte biedt naar congresorganisaties en andere B2B activiteiten.
 
Wij zijn bijzonder trots op de erkenning door Vlaanderen als Flanders Heritage Venue en gaan op deze manier met het Kursaal zeker bijdragen om ook Vlaanderen extra mee in de markt te zetten binnen de internationale congresorganisaties en zo extra opportuniteiten creëren voor lokale ondernemingen zoals bvb hotels.

Deel dit blogbericht