U bent hier

Info bezoekers

Aangepast zaalplan

Het zaalplan werd ingedeeld in aparte bubbels, zodat elk gezelschap met een stoel afgescheiden zit van elkaar. Iedereen zal via een aparte mail nieuwe tickets ontvangen ter vervanging van de oude tickets. Hou hiervoor zeker je mailbox en ongewenste mails in de gaten.

Gespreide aankomst

De zaal werd opgesplitst in zones, gelinkt aan een aankomstuur. Op uw nieuw ticket vindt u nu dus naast rij- en stoelnummer ook het incheckuur. Zo kunnen we rustig alle bezoekers gespreid laten binnenkomen. We vragen daarom iedereen om het opgegeven aankomstuur op uw nieuw ticket te respecteren.

Zodra u het Kursaal binnenkomt, gaat u meteen plaatsnemen in uw fauteuil in de concertzaal.

We vragen om bij aankomst de juiste ingang te nemen, dit zal ook duidelijk aangeduid worden. Indien u een oneven stoelnummer heeft gaat u links in de hoofdingang binnen, indien u een even stoelnummer heeft, gaat u rechts binnen in de hoofdingang.

Het verlaten van de zaal

Wij vragen iedereen om op het einde van de voorstelling te blijven zitten tot verdere instructies gegeven worden om de zaal per zone te verlaten. 

Parkeren

Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de stad, waaronder een ondergrondse parking voor het Kursaal. We vragen vriendelijk om de signalisatie in de parkings te respecteren en de aangeduide route te volgen. Of kom wat vroeger naar Oostende en maak gebruik van de randparkings om de dag met een mooie wandeling richting Kursaal te beginnen. Bij het verlaten van de zaal is het altijd drukker aan de betaalautomaten. Hou afstand van elkaar of ga nog even de dijk op om de gezonde zeelucht mee te nemen naar huis en zo het aanschuiven te beperken.

https://www.kursaaloostende.be/nl/praktisch/parkeren

Anders dan anders

Alles verloopt wat anders dan gewoonlijk, maar dit in het belang van ieders veiligheid.
Zo is er ook geen vestiaire voorzien en vragen we iedereen om zijn/haar jas bij zich te houden. De bar blijft gesloten en de voorstelling zal uit één stuk bestaan. Alle deuren van de theaterzaal blijven openstaan bij het binnen- en buitengaan zodat aanraking met deuren zoveel mogelijk vermeden worden.

Voorrangsregels

Niet alleen in het verkeer zijn voorrangsregels van toepassing, maar nu ook in het theater.
Zo vragen wij alle bezoekers om elkaar de nodige ruimte te geven op plaatsen waar je elkaar kruist. Indien bijvoorbeeld aan de toiletten net iemand de sanitaire ruimte wil verlaten, laat die persoon dan voorgaan en ga dan pas binnen. Indien je iemand kruist op een trap, laat dan eerst de persoon langskomen die aan het afdalen is.

Algemene richtlijnen

We herinneren u ook graag nog even aan de algemene richtlijnen, die ondertussen al een onderdeel maken van ons dagelijks leven. Maar ook in het theater dienen deze gerespecteerd te worden. Het mondmasker moet men ten alle tijden aanhouden, ook tijdens de voorstelling. Voelt u zich ziek of heeft u koorts blijf dan thuis.

Covid-coördinator

Elke voorstelling wordt mee opgevolgd en begeleid door een Covid-coördinator. Deze persoon zal er op toezien dat alle maatregelen en checklisten nageleefd worden voor, tijdens en na de voorstelling. Dit zowel voor als achter het podium. De Covid-coördinator is ook de persoon die kan gecontacteerd worden door de tracing instanties indien nodig. De gegevens van deze persoon staan ook vermeld op onze website.

Genieten genieten genieten

And last but not least. Laat u wegzakken in onze fauteuils en dompel u onder in het mooie verhaal van uw favoriete artiest.

 

We wensen jullie een fijne voorstelling toe!