U bent hier

Expo: Oostende na WO II

D-day

Tentoonstelling: Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944 - 1958


Wist je dat er ooit 2 treinstations waren in Oostende? Of dat het Kursaal werd afgebroken door de bezetter om er een bunkercomplex op te plaatsen? Heb je je ooit al afgevraagd waarom de koninklijke villa in Oostende werd gebouwd?

Bij een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944 - 1958’ kom je dit en nog veel meer te weten. Zie hoe Oostende in puin werd achtergelaten in 1944 door de Duitse bezetter, ontdek de heropbouw van enkele parels in Oostende zoals het Kursaal en de Grote Post en geniet vooral van een trip door het verleden van Oostende.

De tentoonstelling loopt van 25 mei tot 29 september en is te bezoeken in de Venetiaanse Gaanderijen. Ook het Kursaal is op enkele dagen te bezichtigen tijdens een begeleid bezoek.

Wenst u zich in te schrijven voor één van deze rondleidingen? Bekijk dan zeker de beschikbare data: klik hier.

Oostende kreeg het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren waardoor in 1944 enkel een verwoeste stad in puin achterbleef. Toonaangevende gebouwen zoals het stadhuis, het kursaal, het hoofdpostkantoor, de hippodroom en de vismijn werden met de grond gelijk gemaakt. Voor de Oostendse bevolking moet de afbraak van het majestueuze Casino Kursaal (meesterwerk van architect Alban Chambon) in 1942 - 1943 een dramatische ervaring zijn geweest. De Duitse bezetter sloopte het gebouw om op de site een bunker te bouwen.

D-day
D-day
D-day

Deel dit blogbericht