U bent hier

Tom Robinson 70

Tom Robinson

Dinsdagmiddag in het Kursaal. De geur van gebrande koffiebonen komt van het podium in het auditorium. Koffie? Ja, hoor! Op de achtergrond speelt muziek van de Britse zanger Tom Robinson. Het podium werd voor de gelegenheid omgetoverd tot de meest gezellige persruimte van België. Via de ingang 'oneven' komt Robinson met gezwinde tred het podium op. De 'hello everyone' laat meteen verraden dat de man ook actief is op de radio.

De Britse singersongwriter viert op 16 mei 2020 zijn zeventigste verjaardag in het Kursaal met een speciaal concert. Na Arno is dit al de tweede 70-jarige die we lauweren in het Kursaal. We halen alvast ons Bingo-spel en een pak kaarten uit de kast om de oude knarren in de backstage te kunnen animeren. Mopje!

Bij de voorstelling van het concert was er een speciale genodigde: Mieke Ooms. Haar man Roger Christiaens overleed vijf jaar geleden en was jarenlang de vaste technieker en een goede vriend van Tom. De Britse zanger voelt zich daarom altijd thuis in Oostende. 'Dit voelt als thuiskomen'. Tijdens de urenlange verplaatsingen of pauzes tijdens de tours leerde Roger aan Tom een woordje Nederlands. Dat woordje werd al snel een een paar zinnetjes om zelfs af te sluiten met 'Ik ben zo eenzaam zonder jou' van Will Tura.

En laat nu net dit nummer van Will Tura het eerbetoon zijn dat Robinson gaat brengen in het Kursaal aan Roger.

Tom Robinson
Tom Robinson
Tom Robinson
Tom Robinson

Deel dit blogbericht