U bent hier

Last call: the best of 10cc en Jasper Erkens

‘Dreadlock Holiday’, ‘Donna’ en ‘The Things We Do For Love’, doen bij velen onder jullie al snel een belletje rinkelen. Fans moesten wat geduld oefenen, maar het aftellen naar het legendarische concert van 10cc is nu echt begonnen! Op zondag 14 november kan je deze muzikale kleppers in vol ornaat aan het werk zien. Geef toe zo’n buitenkans krijg je niet elke dag. Afspraak in Kursaal Oostende! 

10cc

Het muzikale genre van de legendarische Britse band 10cc is moeilijk onder één noemer te plaatsen. Is het nu rock of popmuziek? In de seventies en de eighties kregen ze wel eens de status van experimentele en innoverende muziek. Bovendien vallen ook de invloeden van The Beatles niet te ontkennen. Toegankelijke rockballades en tijdloze klassiekers zijn de eerste woorden die in ons opkomen. We houden het dus op zachte rock. En vooral geestige en vrolijke nummers. Hun sublieme samenzang is zeker ook iets waarin deze mannen uitblinken.

10cc

Eregasten in Kursaal Oostende 
Waar waren die vier stoere mannen met hun gitaar gebleven? Hun laatste album ‘Mirror Mirror’ mag dan dateren van 1995, ze doen het nog steeds subliem. 10cc is nooit helemaal weggeweest maar stopte wel een tijdje met toeren. Een unicum dus dat we de legendarische Graham Gouldman te gast hebben in het Kursaal. Legendarisch?! Ja, want zo noem je toch iemand die op de Songwriters Hall of Fame’ prijkt? In zijn kielzog staan ook de andere bandleden klaar om te knallen! 

jasper_erkens

Let’s talk about Jasper Erkens
Ook in het voorprogramma een ronkende naam: Jasper Erkens. Hij was amper vijftien jaar toen hij tijdens de Humo’s Rock Rally de publieksprijs in de wacht sleepte. Als MIA-winnaar ging de muzikale bal nog sneller aan het rollen. Met hits als ‘Waiting Like A Dog’ en ‘The Brighter Story’ hoeft hij je vast niet te overtuigen van zijn supertalent. Hij is er samen met 10cc helemaal klaar voor om het Kursaal op z’n kop te zetten. Catchy tunes, trillende gitaarsnaren en een zuivere stem? Dat mag je verwachten op zondag 14 november. 

'Hop On The Rythm', mis het niet! Nog geen tickets? Haast je want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar! Surf snel naar www.kursaaloostende.be/10CC of ga langs bij de boxoffice Toerisme Oostende.

10cc

Deel dit blogbericht