U bent hier

Terug in de tijd: 10 jaar geleden

Vandaag is het 10 april 2020. Exact tien jaar geleden stond Els De Schepper bij ons op het podium met haar onewomanshow ‘Els De Schepper Roddelt’. Naast haar eeuwige liefde voor theater verscheen ze ook verschillende keren op de buis in soaps zoals Wittekerke en Aspe. En dan mogen we haar Eurosong-carrière ook niet vergeten. Met ‘Als ik je morgen tegenkom’ haalde ze de finale van de preselecties in 2005. Wat een vrouw!

Els en theater

Al op haar 15de verloor Els haar hart aan het theater. Ze begon toen met amateurtoneel, in Zele, waar ook Kürt Rogiers speelde. Op haar 25ste studeerde ze af aan Studio Herman Teirlinck in Cabaret, Chanson en Musical. En wist je dat ze toen afstudeerde met de hoogste onderscheiding en het beste resultaat ooit in de geschiedenis van het instituut? Geen wonder dat ze zo wist te schitteren in de musicals ‘Dokter De Vuyst’ en ‘Non-sens’ van Jan Leyers en Bart Peeters. Supervrouw, Roddelt, Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken en nog zoveel meer. Wie was er bij?

Els op de buis

Drie jaar lang speelde Els mee in Wittekerke als Katrien Coppens, de excentrieke dochter van politieman Georges Coppens. In 1996 stopte ze ermee, naar eigen vraag weliswaar. Na nog enkele tv-verschijningen werd ze in 1997 gastvrouw van Kinderpraat, een programma over de logica en kennis van kleine kinderen. Eén jaar later presenteerde ze dan ook VIJF HOOG, een cabaretprogramma in samenwerking met de jongens van ‘Niet Schieten’. 

In 2005 was ze ook veel op de buis. In het VTM-dansprogramma Let’s Dance eindigde ze als tweede en met Eurosong haalde Els de finale van de preselecties voor Eurosong. Het liedje ‘Als ik je morgen tegenkom’ stond elf weken lang in de Vlaamse Ultratop 50. Als dat geen prestaties zijn!

Els schrijft een boek 

Naast al dat acteren en zingen, was er ook nog tijd voor schrijven. Haar vlotte pen zorgde voor vier boeken met als eerste ‘Het heeft zin’, een Autobiografie en levensvisie van de Vlaamse cabaretière. Twee jaar later schreef ze ‘De ziel die haar naam zelf koos’ waarin ze verslag deed naar een persoonlijke zoektocht naar eenheid en richting in haar leven. 

Persoonlijke verhalen was waar ze het best in is, met haar derde boek ‘Niet geschikt als moeder’ sprak ze over haar zwangerschap, het verlies van het kind en haar besluit om over te gaan op adoptie. De slopende procedure daar omheen en dan haar ziekte werd niet uitgesloten. Het geheel zorgde voor een inspirerend verhaal over keuzes maken, verlies en aanvaarding. En tot slot schreef ze ‘De reis van de heldin’. Het emotioneel levensverhaal bewandelde een hobbelige maar avontuurlijke pad dat Els tot nu toe heeft bewandeld. 

Els, kom je terug?

Haar laatste show ‘Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ zit er helaas al even op. Daarom kijken we uit naar haar nieuwe onewomanshow en zijn we erg benieuwd naar wat we mogen verwachten. Of ze terug komt naar het Kursaal? Dat weten we nog niet, dus fingers crossed!

Deel dit blogbericht