U bent hier

15 jaar Kursaal: Open Huis

Sinds de laatste grote verbouwing in 2005 mag het Kursaal vijftien kaarsjes uitblazen. Natuurlijk bestaat Kursaal Oostende al véél langer, maar wij zochten gewoon de perfecte reden om iedereen te laten meegenieten van de parel aan de Belgische kust. Slim toch! Dit onder andere aan de hand van onze opendeurdagen. Maar ook de volgende vier dagen openen we opnieuw onze deuren tijdens het concept ‘Open Huis’…

Open Huis collage

Opendeurdagen

In totaal planden we vier opendeurdagen in het feestjaar van 2020. De eerste, die doorging op 2 februari, is reeds afgelopen. Maar bij ééntje konden we het niet laten natuurlijk! Daarom openen we onze deuren nog eens op 21 juni, 20 september en 6 december. Tijdens deze dagen kun je ook deelnemen aan een rondleiding met gids. Hiervoor is het wel noodzakelijk om je in te schrijven!

Tijdens de opendeurdagen zorgen we voor fantastische optredens, gratis activiteiten en een unieke blik achter de schermen. Je ontdekt bij ons de vele verborgen kunstschatten van grootmeesters als Paul Delvaux, Pierre Caille en Tytgat. Je komt zeker ook zaken te weten over de architectuur en het roemrijke verleden van een tot de verbeelding sprekende plaats aan zee.

Auditorium Kursaal Oostende
Ingang Kursaal Oostende
Inkomhal Kursaal Oostende

Open Huis

Omdat de eerste opendeurdag zo’n succes was, leek het ons leuk om ook eens tussendoor onze deuren open te zwaaien. Daarom kun je van 24 tot en met 27 februari het gebouw gratis bezoeken. Kursaal Oostende fungeert die dagen als het ware als een museum. Loop vrij rond in de inkomhal, de erehal en de Delvauxzaal. Rust uit op de rode fluwelen stoelen van het indrukwekkende auditorium en ontdek op eigen tempo de architectuur en mooie kunstwerken in het gebouw. Dit telkens van 10 tot 17 uur!

En wil je wat meer uitleg krijgen over de kunstwerken, geschiedenis en architectuur? Dan kun gebruik maken van onze chatbot die je meeneemt op een interactieve wandeling. Facebook Messenger is op dat moment je gids en geeft routeaanwijzingen en allerlei leuke weetjes. Dit alles met een totaal van elf stops.

Weet je dus niet wat te doen de komende dagen? Kom gewoon eens langs en ontdek de schoonheid van ons Kursaal!

Deel dit blogbericht