U bent hier

Help, ik verveel mij!

Vervelen

Weten je kinderen niet meer wat te doen? Hebben ze elke videogame al tien keer uitgespeeld en elke YouTube video al bekeken? Wij hebben leuke tips! Weg met die tablets en smartphones, het is tijd voor wat quality-time.

Mini-party

Feestjes met vriendjes en vriendinnetjes mag voorlopig niet meer, maar met je eigen gezin wel! Koop wat chips en kinderchampagne in en zet hun favoriete muziek op. Je kan er trouwens een thema aan vasthangen, klaar voor een verkleedfeestje? Je kan ze tijdens de mini-party ook kennis laten maken met jouw go-to nummers. Living on a prayer, wat is dat mama?

Indoor-cinema

Schuif de zetels aan de kant en haal de matrassen van het bed. Leg ze voor de televisie en bekleed ze aan met kleurrijke kussens en zachte dekentjes. Zet een leuke film op zoals De Kleine Prins of Aladdin en trek jullie leukste pyjama’s aan. Vergeet de popcorn niet hé!

Een echte filmster

Maak je eigen film of toneelstuk. Haal de verkleedkleren uit de kast en wees creatief. Bedenk eerst samen een scenario en kies dan elk een leuke rol. Misschien spelen jullie wel Jurassic Park na en hoeven jullie te vluchten van de gevreesde T-rex. Of wanen jullie zich liever in een sprookje?

Eigen regels

Maken je kinderen ook graag hun eigen regels tijdens een gezelschapsspel? Nu kan het! Maak zelf een knotsgek spel met behulp van wat karton, verf, wasco en alles wat je maar kan bedenken. Er staat geen limiet op fantasie, dus leef je maar uit. Misschien vind je wel het spel van het jaar uit!

Pinterest to the rescue

Ken je het platform Pinterest al? Daar vind je allerlei leuke knutselideetjes die zeker in de smaak zullen vallen. Hoe jong of oud je ook bent, je vindt vast iets om te doen. Stempelen met aardappelen, kunstwerken van macaroni en gekke sokpoppen maken. Dit en nog zoveel meer.

Laat jullie creatieve breinen maar hun gang gaan en geniet van elkaar. Waar je ook bent, met wie je ook bent, blijf thuis en geniet van de kleine dingen. Samen sterk! Na deze moeilijke periode kunnen we weer volop genieten van cultuur en amusement in één van de mooiste concertzalen van het land.

Knutselen
Knutselen met kinderen
Kleuren

Deel dit blogbericht