U bent hier

Ann Van den Broeck is er klaar voor!

Flashdance, the musical naar de iconische film uit de jaren 80 strijkt deze zomer na hun UK-tour neer in Oostende met Ann Van den Broeck in de rol van mentor Hannah. De Vlaamse musicalactrice mocht ook al mee naar Zuid-Korea en vertrekt na Oostende naar Zürich. Het is de eerste internationale rol voor Van den Broeck. De actrice is een vaste waarde in de Vlaamse musicalwereld. Ze heeft al enkele droomrollen op haar palmares staan. In 2017 speelde Ann nog de rol van Marilyn Monroe in Goodbye Norma Jean én was ze Evita Peròn in Evita. De acteer-, zang- en dansprestaties van Ann bleven niet onopgemerkt: ze won maar liefst vijf Vlaamse Musicalprijzen voor onder andere ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’. Ann ging samen met ondermeer Jan Schepens, Katja Retsin en Eline De Munck al eens een kijkje nemen naar de show in Dublin. Het oordeel was unaniem.
 

Een prachtige show, ideaal voor de zomer in Oostende

Wat vind je van de musical?
“De eerste keer dat de musical zag vond ik het al meteen echt sprankelend. De dansjes zijn heel krachtig en de dansers heel strak. Ze brengen de show met een heel eigen, soms zelfs agressieve stijl. Het is fysiek heel zwaar en toch staat iedereen tot aan het einde met een smile tot achter de oren. Wat een energie: die dansers en danseressen blijven maar gaan! Je ziet ook dat het een hechte groep is.”

Welke rol zal jij spelen?
“Ik speel de rol van Hannah vertolken, de mentor van het hoofdpersonage Alex. Alex is overdag lasser in een staalfabriek, en klust ’s nachts bij als danseres in een nachtclub. Haar grote droom is om school te lopen in de Shipley Dance Academy. En daar verschijnt Hanna, Alex’ oude balletlerares, ten tonele. Zij staat Alex bij met raad en daad en helpt haar trainen om haar grote droom waar te maken.”

Komt er veel dansen bij te pas?
“Vermits Hannah al gestopt is met dansen, moet ik zelf niet zo veel dansen. Enkel op het einde van de musical doe ik mee als alle acteurs op het podium komen.”

Hoe was de eerste ontmoeting met de cast?
“Het zijn heel warme en sympathieke mensen. Ik kende de hoofdrolspelers Joanne Clifton en Ben Adams niet, maar ze hebben me heel goed ontvangen. Die mensen spelen al een tijdje samen dus het is afwachten hoe ik ontvangen zou worden, maar na de eerste ontmoeting heb ik er alle vertrouwen.”

Hanna werd tot nu toe gespeeld door de 71-jarige Carol Ball, een ander type dan jij?
“Carol geeft de rol op een geheel eigen manier vorm. Het heeft geen zin om dat te kopiëren. Ik kan me als veertiger ook niet voordoen als iemand van 70 jaar. Zeker in Vlaanderen is dat moeilijk want iedereen kent mij. Ik zal de rol een eigen invulling geven samen met de regisseur.”

Hoe ben je bij Flashdance terecht gekomen?
“Carol zag de internationale tour met Flashdance niet zitten omdat ze vliegangst heeft. Ze waren dus op zoek naar een vervanger. De organisatie van de musical vroeg me om enkele video’s op te sturen waarin ze me aan het werk zien, dus stuurde ik hen filmpjes en audio-opnames waarin in Engelse liedjes zong. Maar dan wilden ze me ook Engels horen spréken… Dus deed ik via een video-opname auditie met een Engelse dialoog. Daarna werd het spannend, want ik wist dat de organisatie van de shows nog audities zou houden in Londen met enkele Britse kandidaten. Maar enkele dagen later kreeg ik te horen dat ze me ook graag wilden voor de shows in Zwitserland en Zuid-Korea. Wat een verrassing! Het is een leuke uitdaging. Ik had wel al eens de kans om in Duitsland te spelen maar er waren toen telkens ook rollen in België. Deze kans kwam op het goede moment. Ik heb er wel twee optredens voor moeten afzeggen dat doe ik normaal gezien nooit, maar ik zal dat nog goedmaken.”

Het is je eerste keer in het Engels, spannend?
“Ja, ik weet niet wat het zal geven, maar net daarom vind ik het wel fijn. Ik vermoed dat ik als ik al enkele dagen in het Engels zal praten met de cast dat het samenspel wel goed zal lukken. Als ik de rol me eigen kan maken zal dat ook een eigen naturel krijgen.”

Je kreeg niet veel tijd om te repeteren?
Ik heb de cast al vervoegd in Engeland om enkele dagen te repeteren en achter de schermen eens te kunnen kijken hoe alles er aan toe gaat. Dat is handig om te weten waar ik mocht staan en vooral ook waar niet. Dat is een korte tijd, maar doordat ik weinig groepsscènes heb was dat voldoende.

De eerste halte was Zuid-Korea, daarna kom je naar Oostende en daarna Zürich. Kijk je er naar uit?
“Het is wel spannend. In Zuid-Korea speelden we al op een theaterfestival. Nu is Oostende aan de beurt. Ik ben net op tijd terug om nog twee dagen te repeteren met de cast en dan is er op 24 juli de première. We spelen in Oostende tot 5 augustus. Op 20 september staat Zurich dan gepland. In Zwitserland worden 18 voorstellingen gespeeld. De shows vinden plaats in de Maag Halle in Zürich.”

Zin gekregen een avondje Flashdance?

Kom deze zomer naar Kursaal Oostende en ontdek Flashdance The Musical! Er zijn in totaal 14 shows in de originele Engelstalige versie met de allerbeste dansers en danseressen. Bereid je voor op een verbazingwekkend muzikaal spektakel, fenomenale choreografie en iconische hits als ‘Maniac’, ‘Manhunt’, ‘Gloria’, ‘I Love Rock ‘n Roll’ en de sensationele titeltrack ‘Flashdance - What a Feeling’. It's gonna be a hot summer!

Tickets boeken