U bent hier

ABBA in Symphony

ABBA in Symphony
Voorbij

ABBA BLIJFT LEGENDARISCH

De Zweedse popgroep heeft nooit kunnen optreden in ons historisch gebouw, toch zorgt het Kursaal voor een prachtig symfonisch alternatief zodat u ABBA op een unieke manier kunt ervaren.

ABBA in een nieuw jasje
De muziek die Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus schreven is na al die jaren onsterfelijk gebleken. De groep arrangeurs rond Daniel Capelletti nam de uitdaging aan om een symfonisch concert te creëren op basis van de wereldhits van de groep. Met ABBA in Symphony brengen European Philharmonia en het koor van de Kunsthumaniora Brussel een uniek spektakel met hun allergrootste hits. Het is een nieuwe manier om te genieten van de muziek van deze mythische Zweedse popgroep. 

Klassieke muziek gebracht op spectaculaire wijze
European Philharmonia is een nieuw orkest, opgericht in 2013. De bedoeling van de oprichters is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Het is de visie van artistiek leider en dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen met af en toe een verrassende wending.
De voorbije jaren heeft European Philharmonia het voortouw genomen als orkest van grote arenaconcerten zoals Gladiator. De voorbije maanden speelde het orkest niet enkel “Danny Elfman’s Music from the Films of Tim Burton”, maar ging het zelfs mee op tournee met niemand minder dan Hans Zimmer naar Brussel, Genéve, Luxemburg en Rotterdam. 

Walter Proost
Een hoogtepunt in de internationale carrière van dirigent Walter Proost is ongetwijfeld zijn succesrijk debuut bij het “Royal Philharmonic Orchestra” in Londen, in maart 1999. Dit prestigieuze orkest benoemde hem meteen na afloop tot vaste gastdirigent voor de komende seizoenen. Inmiddels leidde Maestro Proost meerdere concerten in het Verenigd Koninkrijk, o.m. in de “Royal Albert Hall” te Londen, en ondernam hij jaarlijks een tournee in België en Nederland.
Onder leiding van Walter Proost verenigt European Philharmonia gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld met de bedoeling dit te brengen in verschillende schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

Theatermenu / + € 65

  • Driegangenlunch voor de voorstelling in de VIP ruimte:
    • Aperitief
    • Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
    • Aangepaste wijnen, waters, koffie en thee
  • Drankje tijdens de pauze in de foyer
  • Aanmelden 2 uur voor de voorstelling in de VIP ruimte
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 40 - € 35 - € 33 - € 27 (incl reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Kursaal Oostende vzw

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-04-14
Bijvoorbeeld: 2024-04-14

Restaurants in de buurt

Expo & Kafie

Gastrobar Sam

Brassi Grand Café

Histoires d'O

Den Artiest

Den Artiest

Brasserie Henry

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Bistro Bottarga