U bent hier

Pur Sang brengt een ode aan ROB DE NIJS

Rob_de_nijs

Pur Sang brengt een ode aan Rob de Nijs

Op 21 juni 2022 nam Rob de Nijs in de Amsterdamse Ziggo Dome definitief afscheid van het publiek.

Een ontroerend en emotioneel afscheid van een van de beste en meest geliefde zangers van de Lage Landen.

Zijn strijd tegen de ziekte van Parkinson maakte een abrupt einde aan een indrukwekkende 60-jarige muzikale carrière. Om dat gemis te verzachten, zal de Pur Sang Band die Rob de Nijs meer dan 40 jaar begeleidde, dit jaar met een aantal gastartiesten enkele avondvullende concerten geven waarin het repertoire van Rob centraal staat.

Kom opnieuw genieten van pareltjes en klassiekers, zoals ‘Malle Babbe’, ‘Ritme van de Regen’, ‘Het werd zomer’ en ‘Banger Hart’. “Het idee voor deze concerten komt deels van Rob en zijn trouwe fans”, aldus Frank Jansen, jarenlang Rob de Nijs zijn vaste pianist en manager. “Bijna dagelijks komen er nog berichten binnen, met de post of via sociale media, van mensen die Rob en zijn muziek missen en die ook met bijzonder veel heimwee en nostalgie terugdenken aan de vele optredens die hij gaf. Inspelend op dat grote gemis, hebben we met Rob overlegd en kregen we meteen de goedkeuring om de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten te organiseren.

Deze concerten zijn voor ons ook een mooie gelegenheid om met het publiek herinneringen op te halen aan vroeger, maar ook om unieke en minder bekende stukken te spelen uit Rob zijn indrukwekkende repertoire." Samen met zijn collega-muzikanten van de Pur Sang Band kijkt Frank Jansen uit naar deze ode aan Rob de Nijs. “De zoektocht naar gastartiesten is al een tijdje opgestart. Ik ga nog geen namen noemen, maar dat zullen mensen zijn die affiniteit hebben met Rob zijn repertoire. In de achtergrond hebben we de steun van Rob, die meekijkt naar de invulling.

Met deze concerten vullen we niet alleen een leegte, maar brengen we ook een warm eerbetoon aan een groot artiest die met zijn muziek nog steeds erg geliefd is in Vlaanderen.”

 

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

do 5 september 2024 om 20:00

Prijzen

€ 59,50 - € 49,50 - € 39,50 (incl. resrevatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

concertevents.be

Beschikbare logies

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €133

Ter Streep

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €110

Hotel Burlington

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €151.8

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-06-25
Bijvoorbeeld: 2024-06-25

Restaurants in de buurt

Bistro Bottarga

Brassi Grand Café

Poule & Poulette

Brassi Casino Restaurant

Den Artiest

Den Artiest

Smowk

Bistrot

La Piazza