U bent hier

Succesvolle opendeurdag bij Kursaal Oostende

Een reis door de geschiedenis en de toekomst

Kursaal Oostende, een architecturaal meesterwerk ontworpen door Léon Stynen en geopend in 1953, staat aan de vooravond van een indrukwekkende renovatie. De opendeurdag bood bezoekers een unieke kans om de grandeur van de huidige concertzaal, de backstage en de loges te verkennen, evenals om inzicht te krijgen in de toekomstplannen die vanaf oktober 2024 gerealiseerd zullen worden.

Opendeurdag

Toekomstige plannen voor een iconische locatie

Vanaf 2026 zal het Kursaal een nieuw dynamisch vloerplan hebben, waardoor het naast zittende zaalshows ook staande pop- en rockconcerten kan organiseren. De capaciteit van het auditorium zal worden verhoogd naar meer dan 3.000 personen, waarmee het de grootste concertzaal ten westen van Brussel en Antwerpen wordt.

Opendeurdag

Continuering van muzikale evenementen

Tijdens de sluiting van de concertzaal wordt een pop-up concertzaal gecreëerd in de foyer. Deze 'black box' met een vaste technische setup zal ruimte bieden aan zowel staande als zittende voorstellingen van november 2024 tot en met december 2025. Op deze manier kunnen trouwe klanten en artiesten blijven genieten van de unieke sfeer van het Kursaal.

Een glimp op de toekomst

De opendeurdag was niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een spannende blik op de toekomst. Bezoekers kregen als eersten een glimp van het toekomstige Kursaal en konden zich verheugen op de vele muzikale hoogtepunten die in het verschiet liggen.

Met de aankomende renovaties en doorlopende activiteiten in de pop-up concertzaal blijft Kursaal Oostende een bruisend middelpunt van cultuur en entertainment. Tot binnenkort!

Deel dit blogbericht