U bent hier

WALTZING AWAY! - NIEUWJAARSCONCERT

Voorbij

De negentiende eeuw was een grillige periode in Europa. Frankrijk bijvoorbeeld, ging in honderd jaar tijd van monarchie naar republiek, terug naar keizerrijk om vervolgens weer een republiek te worden. De rijke Parijzenaren hielden zich echter liever bezig met andere zaken: “nergens werd over gesproken, behalve danspartijen en schitterende soirees,” aldus de flamboyante modejournalist Octave Uzanne. Populair op deze festiviteiten was de wals, de levendig draaiende dans op de driekwartsmaat. Componisten schreven ze soms specifiek voor deze gelegenheden of als onderdeel van een opera of ballet.
Parijs walste door. Ondanks deze perikelen in eigen land, bleef Frankrijk zijn macht op het wereldtoneel bruut vergroten ten koste van honderdduizenden levens. De kracht van de muziek doet ons de ellende van de echte wereld even vergeten. Maar pas op voor u iemand ten dans vraagt: vergeten kan snel omslaan in ontkenning.

George Pehlivanian
De Frans-Amerikaanse dirigent George Pehlivanian (°1964, Beiroet) werd geboren in een muzikale familie met Armeense wortels. Pehlivanian dirigeerde aan en keurde wereldorkesten in alle uithoeken van de wereld, zoals het London Philharmonic Orchestra, het Orchestra della Scala, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Moscow Philharmonic,... Hij werkte samen met solisten als Gidon Kremer, Sarah Chang, Mischa Maisky, Dmitri Hvorostovsky, Janine Jansen en vele anderen.

Belgian National Orchestra
Belgian National Orchestra, voorheen het Nationaal Orkest van België, is één van de bekendste Belgische orkesten. De geprivilegieerde partner van BOZAR is ook geregeld te gast in het Kursaal. Al vanaf het begin (1936) was het orkest de spil van de Koningin Elisabethwedstrijd. In de programmering ligt de focus op klassieke stukken die als een mijlpaal in de muziekgeschiedenis fungeren, alsook recente werken die na de symbolische grens van de Tweede Wereldoorlog zijn gecomponeerd.

Programma
George Gershwin, Cuban Overture
Georges Bizet, Carmen : suite (extracten)
Giacomo Meyerbeer, Les Patineurs (extracten) Charles Gounod, Faust (wals)
Johannes Brahms, Ungarische Tänze nr. 1
Johann, Jr. Strauss, Pizzicato Polka
Johann, Jr. Strauss, Kaiser-Waltz, op. 437 Alexander Borodin, Prince Igor : Polovtsian Dances Aram Khachaturian, Spartacus suite : “Adagio” Aram Khachaturian, Masquerade (wals)
Aram Khachaturian, Gayane : Lesginka

Uitvoerder
Belgian National Orchestra
George Pehlivanian, muzikale leiding

Theatermenu / + € 65

  • Driegangenlunch voor het concert in Kurso Bistro:
    • Aperitief
    • Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht
    • Aangepaste wijnen, waters, koffie en thee
  • Drankje tijdens de pauze in de foyer
  • Aanmelden om 13u00 in Kurso Bistro
  • Programma
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

€ 43 - € 38 - € 33 (incl reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Rotary Torhout - Houtland

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-07-20
Bijvoorbeeld: 2024-07-20

Restaurants in de buurt

Restaurant Le Bassin

Brasserie Henry

Brassi Casino Restaurant

Eclips

Eclips at Sea

Bistrot

Gastrobar Sam

Poule & Poulette

Restaurant Lobster