U bent hier

Joe Bonamassa

JoeBonamassa
UITVERKOCHT

De Amerikaanse bluesrockgitarist Joe Bonamassa deelde wereldwijd podia met bluesgoden als Eric Clapton, B.B. King of John Lee Hooker en wordt alom geprezen voor zijn fenomenale gitaarspel. Op 7 april 2024 komt hij voor een uniek concert naar Kursaal Oostende.

Zijn passage deze zomer op Gent Jazz ligt nog vers in het geheugen en wie erbij was, kan getuigen dat de nu 46-jarige Joe Bonamassa op het hoogtepunt van zijn kunnen speelt. Wie op zijn twaalfde mag openen voor een legende als B.B. King beschikt op zo’n jonge leeftijd al over een stevige dosis muzikale bagage. Bonamassa heeft die door de jaren heen alleen maar uitgebreid, resulterend in een veertigtal albums waaronder vijftien soloplaten. Hij is de enige artiest die al 26 keer de top van de Billboard Blues Albums bereikte.

Zijn geheim? Een feilloos muzikaal gehoor, vingers die elk hoekje van zijn fretboard beheersen, een door het leven gemarineerde stem, een open geest en het geduld en de discipline om jaar na jaar beter te worden. Bonamassa’s momentum blijft groeien en vertaalt zich in een steeds groter wordende, hondstrouwe aanhang. Op zijn in 2021 verschenen album ‘Time Clocks’ herontdekte hij naar eigen zeggen alle facetten van de bluesrock. Zijn nieuwe plaat ‘Blues Deluxe Vol. 2’ wordt verwacht op 6 oktober, 20 jaar na de release van het originele Blues Deluxe album. Met twee eigen songs en acht covers keert hij opnieuw naar de roots van de stijl die hem wereldwijd op de kaart zette. Ook al vertrekt alles vanuit de blues voor de New-Yorker, zijn gitaarspel reikt veel verder het genre diep is. Met Beth Hart trok hij resoluut de soulkaart terwijl hij met zijn project Rock Candy Funk Party alle hoeken van de funk verkende. Joe Bonamassa is dan ook de drukst bezette en hardst werkende bluesman die er momenteel rondloopt.

Op 7 april 2024 komt hij naar Oostende, twee dagen nadat hij twee ongetwijfeld uitverkochte concerten in de legendarische Royal Albert Hall heeft gegeven, de plaats waar hij voor het eerst met Clapton speelde. Verwacht je dan ook aan een band vol topmuzikanten, een handvol nieuwe songs en klassiekers uit een uitgebreide songcatalogus van een man die je schaamteloos kan bestempelen als ‘a modern-day king of the blues’.

Organisator: Greenhouse Talent

 

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

zo 7 april 2024 om 20:00

Prijzen

€ 220 - € 165 - € 120 - € 98 - € 75 (incl. reservatiekosten)
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Greenhouse Talent

Beschikbare logies

Mercure Oostende

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €122

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €97

Ter Streep

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €125

Hotel Burlington

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €95.45

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-02-28
Bijvoorbeeld: 2024-02-28

Restaurants in de buurt

botteltje

Café Botteltje

Bistro Bottarga

Brasserie Henry

La Piazza

ocean

Ocean

Gastrobar Sam

Restaurant Lobster

Bistrot