U bent hier

Stad Oostende roept de Oostendenaars op om geld in te zamelen voor JEZ!

JEZ!

Stad Oostende en de culturele partners organiseren verschillende inzamelacties voor JEZ!, de opvolger van Rode Neuzendag. De Stad roept alle Oostendenaars op om mee bij te dragen via de acties van Kursaal Oostende, De Grote Post en de Stad. Op 25 maart gaat de Grote JEZ!-Actieweek van start in Oostende en zal de Stad het ingezamelde bedrag overhandigen. Die dag worden de Oostendenaars getrakteerd op optredens van straffe artiesten als Pommelien Thijs.

Stad Oostende, Toerisme Oostende vzw, De Grote Post en Kursaal Oostende slaan de handen in elkaar voor JEZ!, de opvolger van Rode Neuzendag. JEZ! is een jongerencollectief dat geld inzamelt voor organisaties die veerkracht, positiviteit en creativiteit van jongeren versterken. Op maandag 25 maart is de aftrap van de Grote JEZ!-Actieweek op het Zeeheldenplein in Oostende, waar ze het ingezamelde bedrag van de Oostendenaars in ontvangst zullen nemen. Bovendien kunnen de Oostendenaars daar de benen losgooien met live radio van Qmusic en gratis optredens van Pommelien Thijs, Michael Amani en Dimitri Wouters.

Inzamelacties

De Stad wil alvast het goede voorbeeld geven met verschillende inzamelingsacties. Zo doneert Toerisme Oostende vzw één euro per deelname aan de Nieuwjaarsduik en schenkt de Stad één euro voor elke inschrijving bij speelpleinwerking pleZAND in de paasvakantie. Het Stadpersoneel droeg dan weer zijn steentje bij door deel te nemen aan de pitaweek ten voordele van JEZ! in het personeelsrestaurant.

Culturele partners bundelen krachten

Ook de Oostendse cultuurhuizen zetten hun beste beentje voor. Wie in maart tickets koopt bij De Grote Post, Kursaal Oostende of het UiTloket, krijgt de optie om JEZ! te steunen met een bedrag naar keuze. Dat kan zowel online als aan de balie. De Grote Post heeft al jarenlang een traditie van solidaire bijdrages, om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van cultuur. Die bijdrages gaan in maart dus rechtstreeks naar JEZ!. Dat maakt van de maand maart hét moment om tickets te kopen voor een van de vele culturele activiteiten in Oostende en nog een extra inspanning te doen om jongeren te ondersteunen. 

Ontdek onze kalender en steun JEZ!

Deel dit blogbericht