U bent hier

Energiebesparende maatregelen zonder in te boeten op de beleving

Ook bij Kursaal Oostende kunnen we niet om de torenhoge energiefactuur heen. We hielden dan ook elke kilowatt tegen het licht. Het uitgangspunt? Kostenbesparende maatregelen nemen, zonder te raken aan onze programmatie. Want … snoeien in live entertainment beleving? In datgene wat net de dagelijkse beslommeringen even doet vergeten … No way. Energie besparen waar we kunnen om de kosten beheersbaar te houden. Dat wel! 
 

Blog_energie

We vertellen niets nieuws, als we zeggen dat de energietarieven de pan uit swingen. Ook voor onze erfgoedparel is dat geen evidente zaak. Vier multifunctionele zalen, een auditorium van 2.000 zitplaatsen en een royaal meetingcenter: dat komt neer op meer dan 5.000 m² aan te verwarmen en te verlichten oppervlakte. We moeten er geen tekening bij maken dat dit een serieuze rekening tot gevolg heeft.

Interne maatregelen 
Intern werd vanuit milieuperspectief altijd al zuinig en efficiënt omgesprongen met energieverbruik. Waar we kunnen, zetten we nu nog een tandje bij. De temperatuur gaat wat lager in onze burelen, de digitale schermen worden vroegtijdig uitgeschakeld en de koelkasten die we enkele dagen niet gebruiken, leggen we af. Alle beetjes helpen om zuinig om te springen met energie!

Blog_energie

Temperatuur twee graadjes lager, de ambiance een niveautje hoger
Om de kosten te drukken, gaat ook de verwarming in de concertzaal twee graadjes lager. Net zoals in veel openbare gebouwen, is er helaas geen ontkomen aan. Van 22 graden Celsius naar 20. Dus: breng mee die trendy trui! Al is het niet onoverkomelijk… want voor je het weet, duwen de groovy synths en catchy beats het kwik verder de hoogte in en zing, lach of dans je je warm. Je bent een echte concertganger of je bent het niet.

Tip: onze concerten beginnen stipt. Daarom kom je best ruim op tijd. Want bij aanvang van de voorstelling, gaan ook de deuren dicht. Zo proberen we maximaal warmteverlies te vermijden. Uiteraard zal er heel de avond een host aan de deur staan om toegang te verlenen.

Blijf vooral genieten …
Want het is oh zo belangrijk in deze alweer bijzondere tijden!
Eén ding is zeker: team Kursaal verwelkomt je met heel veel enthousiasme én een warme lach. Ontdek onze bruisende concertagenda: www.kursaaloostende.be/kalender

Deel dit blogbericht