U bent hier

DS Podcastfestival

Podcastfestival
Voorbij

De tweede editie van DS Podcastfestival pakt uit met onder meer Jon Ronson, Nerdland, Lacroix. Ik was gangster, De kunst van het verdwijnen, de volksjury, George the Poet + Benbrick, de wereldpremière van De erfenis van AudioCollectief SCHIK én een ‘vriendenmatch’ tussen MIDMID en Sjotcast. Afspraak op 10 en 11 november in Kursaal Oostende!

Voor het tweede jaar op rij haalt DS Podcastfestival het beste van het (inter)nationale podcastlandschap naar Oostende. Vanzelfsprekend is er – sorry, dit was te mooi om te laten liggen – oor voor journalistieke podcasts als DS Vandaag en Radar. Maar het festival gaat nog een pak breder met ook true crime, sport, fictie en – met dank aan The Legend of Zillion – seks, drugs en platte trance.

True crime blijft zieltjes winnen/maken. Ook in België en Nederland. En dus krijgen De kunst van het verdwijnen en de volksjury op het festival het gezelschap van De stemmen van assisenGerede twijfel en Lacroix. Ik was gangster. De makers van die laatste blikken terug op de geruchtmakende reeks over het leven van een van dé misdadigers van de jaren 80 met Philippe Lacroix zelf (via Zoom).

Ook bijzonder: de druk beluisterde voetbalpodcasts MIDMID en Sjotcast spelen een ‘vriendenmatch’ en nodigen daarvoor enkele voetbalcoryfeeën uit. In een speciale aflevering van Seks verandert alles vlooien Johan Terryn en relatietherapeut Rika Ponnet liefde op het witte doek uit. Zwangere Guy is te gast in een live-opname van de podcast Oostende Bonsoir. Ook Ender Scholtens strijkt neer in Oostende met een live-opname van zijn populaire Gossip Guy. En de internationale headliners van dit jaar zijn Jon Ronson (Things Fell Apart) en het powerduo George the Poet + Benbrick (Have You Heard George’s Podcast?).

Naast een resem live-opnames en luistersessies is er dit jaar eveneens plaats voor debatten en panelgesprekken. Op vrijdag 10 november (een dag voor podcastmakers en -junkies) gaan die over het gebruik van muziek in podcasts, hoe de prille Vlaamse podcastindustrie eruitziet en de opkomst van AI. En op zaterdag 11 november leggen de makers van Club Angst (Sofie Steenhaut), Ik ben 1 op 6 (Julie Van den Steen), Ouder (Raf Njotea), Na de rouwstoet (Nona Van Braeckel) en Positief (Christophe Ramont) uit hoe je een persoonlijk verhaal vertelt in een podcast, terwijl De Standaard-hoofdredacteur Karel Verhoeven met Rudi Vranckx en reporters van onder meer Ukrainecast (BBC) en Ukraine: The Latest (The Telegraph) praat over oorlogsverslaggeving in audio.

En wat te denken van de fictiepodcasts Batavia (Het Geluidshuis) en Buffalo Bitches, 20 jaar later, waarvoor Eva Moeraert onlangs de prestigieuze Prix Europa kreeg? Of de allereerste live-opname van Geschiedenis voor herbeginners, de Vlaamse geschiedenispodcast bij uitstek? En dan is er uiteraard nog de reeds aangekondigde wereldpremière van De erfenis, de langverwachte, nieuwe reeks van AudioCollectief SCHIK.

Voor Mirke KistNele Eeckhout en Siona Houthuys van AudioCollectief SCHIK wordt DS Podcastfestival trouwens een nóg groter feest! Op vrijdag 10 november nemen de drie er de carrièreprijs in ontvangst tijdens de tweede editie van de Oorkondes, de Vlaamse podcastprijzen. In 2022 kreeg Xander De Rycke die als maker van de Vlaamse oerpodcast Mosselen om half twee. Maar ook AudioCollectief SCHIK gaat intussen al even mee. Meer nog: hun doorbraakreeks Bob uit 2017 blijft een van de strafste Nederlandstalige podcasts aller tijden, en met Roes (2016), Laura H (2018), El tarangu (2019) en Geen kleine man (2021) vestigden ze hun ijzersterke reputatie onder podcastliefhebbers.

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

Deze activiteit is helaas voorbij.

Prijzen

10.11.23: € 20,00 - € 35,00
11.11.23: € 10,00 - € 29,00
Combi: € 25,00 - € 55,00
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

De Standaard

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2024-06-23
Bijvoorbeeld: 2024-06-23

Restaurants in de buurt

Bistro Mathilda

Tex Mex

Poule & Poulette

Gastrobar Sam

botteltje

Café Botteltje

ocean

Ocean

Restaurant Le Bassin

Brassi Grand Café