U bent hier

Belgian National Orchestra

BNO
Kursaal Classics

Mahlers wonderhoorn van de knaap o.l.v. Michael Schønwandt
Thomas Hampson vertolkt orkestliederen uit Des Knaben Wunderhorn, iets om naar uit te kijken. Het is een anthologie van volkse poëzie samengebracht door Achim von Arnim en Clemens Brantano. Mahler begreep als geen ander deze gedichten en wist de echte en vermeende naïviteit van een pak teksten op zijn eigen unieke wijze in muziek te vatten, gekoppeld aan de expressie van menselijke gevoelens, stemmingen en drijfveren die er in voorkomen.

"In deze symfonie klinkt geen enkele noot die ik niet met mijn hele wezen gevoeld heb en die niet de ware echo van mijn innerlijk leven is", aldus Tsjaikovski over zijn 4de symfonie. Dit werk kan terecht beschouwd worden als autobiografisch, als de weerspiegeling van zijn turbulente leven dat aanleiding gaf tot expressieve en persoonlijke muziek die in het buitenland opzien baarde.

Belgian National Orchestra – BNO
Het Belgian National Orchestra is een van de bekendere symfonieorkesten van België, opgericht in 1936. Het orkest wordt gesubsidieerd door de federale overheid. Per seizoen verzorgt het BNO ongeveer zeventig concerten in België en daarbuiten. Het orkest begeleidt verschillende muziekwedstrijden, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd. Het BNO profileert zich als een ‘nationaal’ Belgisch orkest door samen te werken met het Festival van Vlaanderen én het Festival de Wallonië en door te spelen in alle Vlaamse provinciehoofdsteden, Luik, Charleroi, Namen en Doornik, Oostende, Eupen en Virton. De hoofdmoot van het repertoire van het BNO is het symfonische repertoire van de 19e en de 20e eeuw.

Michael Schønwandt
Michael Schønwandt heeft een zeer actieve concertcarrière en werkte met zowat alle internationaal gerenommeerde toporkesten. Naast zijn nauwe samenwerking met de Royal Opera in Kopenhagen heeft hij gedirigeerd in toonaangevende operahuizen over de hele wereld. Als gastdirigent stond hij voor o.a. de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker, het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra en het Orchestre de la Suisse Romande. Schønwandt is ook actief als operadirigent bij o.a. het Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Opéra de Paris, de Wiener Staatsoper, de Hamburgische Staatsoper, de operahuizen in Berlijn en de Bayreuther Festspiele.

Thomas Hampson
Thomas Hampson, Amerika's meest vooraanstaande bariton, heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor zijn indringende kunstenaarschap en cultureel leiderschap. Hij heeft een bijzondere internationale carrière als operazanger, opname-artiest en "ambassadeur van het lied," met een actieve belangstelling voor onderzoek, onderwijs  en technologie. Zijn discografie, die meer dan 150 albums omvat, is bekroond met een Grammy Award, vijf Edison Awards en de Grand Prix du Disque. Via de Hampsong Foundation zet hij de kunst van het lied in om interculturele dialoog en begrip te bevorderen.

PROGRAMMA
Giuseppe Verdi | Divertissements voor Nabucco
Gustav Mahler | Des Knaben Wunderhorn (selectie)
+++pauze+++
Peter Ilyich Tsjaikovski | Symfonie nr. 4 in f, opus 36

Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Deel dit evenement

Praktisch

zo 23 oktober 2022 om 17:00

Prijzen

€ 55 - € 45 - € 35 (incl.reservatiekosten)

Kortingen op losse tickets:
Jongeren <26j - 40% korting
+65j - 10% korting
Groepen vanaf 10 personen: prijs op aanvraag via hallo@kursaaloostende.be
Koop tickets
Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen.

Telefoon

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisatie

Kursaal Oostende

Beschikbare logies

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €115

Ambassadeur Hotel

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €80

Hotel Bero

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €142.03

Mercure Oostende

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
vanaf €105

Hotel & Wellness Royal Astrid***

1 stars
2 stars
3 stars
vanaf €89

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2022-08-13
Bijvoorbeeld: 2022-08-13

Restaurants in de buurt

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Mathilda

Bistro Mathilda

Den Artiest

Den Artiest

Tex Mex

Tex Mex

Expo & Kafie ©Nick Decombel

Expo & Kafie

Eclips

Eclips at Sea

Jans Café

Gastrobar Sam

La Piazza

La Piazza