You are here

Isabelle Beernaert

Isabelle_Beernaert
NOUVEAU

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij, ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter. Zwart is zwanger van licht.

“People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own souls. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”

― Carl Jung, Psychology and Alchemy

De oude gestalte van de Donkere Moeder keert momenteel wereldwijd terug in ons bewustzijn. Daarmee kondigt zij een eindtijd aan, die tegelijk een nieuw begin is. Een nieuwe tijd van geestelijke evolutie, een tijd waarin de mens zich de energetische kant van Moeder Aarde meer bewust wordt.

Het is als de diepe donkere schoot van de Donkere Moeder van het kosmische Begin. Ze is in de eerste plaats de Moeder van de bezielde Donkere Aarde. De donkere moeder is de donkere kosmische baarmoeder van het licht. In haar spelen Donker en Licht samen en integreert ze het op collectief en individueel niveau.

De Donkere Moeder toont zich in de Zwarte Venus uit de oertijd, in de Zwarte Oermoeder Mari van de Basken, in de Zwarte Moedergodin Ana van de Kelten, in de Oosterse Zwarte Godinnen als Isis, Artemis, Kybele en Venus en tot slot in Sara, de zwarte stammoeder van de zigeuners. De oude gestalte van de Donkere Moeder keert momenteel wereldwijd terug in ons bewustzijn. Daarmee kondigt zij een eindtijd aan, die tegelijk een nieuw begin is. Een nieuwe tijd van geestelijke evolutie, een tijd waarin de mens zich de energetische kant van Moeder Aarde meer bewust wordt.

 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

di 17 mars 2024 à 20:00

Prix

€ 65 - € 55 - € 45 (incl.reservatiekosten)
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Isabelle Beernaert

Logement disponible

Upstairs

1 stars
2 stars
3 stars
de €67.85

Mercure Oostende

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
de €111

Réservez votre séjour

E.g., 2024-03-04
E.g., 2024-03-04

Restaurants à proximité

Jans Café

Jans Café

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

Kurso

Kurso

Mathilda

Bistro Mathilda

Den Artiest

Den Artiest

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Eclips

Eclips at Sea

TAO Oostende

TAO Oostende