You are here

Hommage Arno

Arno
Épuisé

Begin 2022 speelde Arno een ronduit beklijvende Radio 1 Sessie tijdens dewelke hij op niet mis te verstane wijze ‘Les Yeux de ma Mère’ aankondigde met de (helaas) profetische woorden dat hij ‘dra daarboven’ zijn eigen moeder ‘ging bezoeken’. De impact van dit moment was enorm. Amper een paar maand later – na het effectieve heengaan van ‘le plus beau’ op 23 april 2022 – prijkte ‘Les Yeux de ma Mère’ op de eerste plaats van de ‘Belpop 100’ én op nummer één in de ‘Radio Classics 1000’. In zijn schaduw stonden Tom Waits, John Lennon, David Bowie, The Beatles, Queen, Fleetwood Mac, Nina Simone en Nick Cave te drummen voor een begeerde plek in de top 10. De natie had Arno – inmiddels benoemd als Officier in de Kroonorde – overduidelijk én instant tot Nationale Held gekroond.
 
Het was Arno zijn wens om een waardevol eerbetoon concert te krijgen met een line up van artiesten die zijn absolute zegen kregen. Bestaande uit muzikanten met wie hij in het (recente) verleden muziekgeschiedenis schreef, gloedvol samenwerkte of met artiesten die hij ‘simpelweg’ bewonderde. Die approved list kreeg - in nauw overleg met Arno - op opvallend korte tijd vorm. Arno wist namelijk altijd wat hij wou. En die Arno-approved list heeft het team van de AB in constant overleg met Arno-rechterhand en bassist Mirko Banovic, zijn vriend en fotograaf Danny Willems én Arno-manager Cyril Prieur zo goed als mogelijk trachten te realiseren.

Geloof ons: dichter dan deze Arno Hommage, raken we niet bij ‘le plus beau’.
Het concert vindt in Oostende plaats op donderdag 22 juni 2023
Artiesten die zullen aantreden tijdens het concert zijn onder meer:
Stef Kamil Carlens, Ad Cominotto, Zwangere Guy, BJ Scott, Jan Paternoster, Serge Feys, Jean-Marie Aerts, Wim Opbrouck, Marie-Laure Béraud, Stephan Eicher,...
 

Partagez cet événement

Pratique

jeu 22 June 2023 à 20:00

Prix

€ 50,00 - € 40,00 - € 30,00 (incl. reservatiekosten)

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende

Logement disponible

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
de €168

Hotel Botteltje

1 stars
2 stars
3 stars
de €105

Royal Astrid

1 stars
2 stars
3 stars
de €103

Thermae Palace

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
de €140

Réservez votre séjour

E.g., 2023-03-24
E.g., 2023-03-24

Restaurants à proximité

Eetkaffee Poseidon

Eetkaffee Poseidon

La Piazza

La Piazza

21

Restaurant 21

Mathilda

Bistro Mathilda

Kurso

Kurso

Tex Mex

Tex Mex

Jans Café

Jans Café

Eclips

Eclips at Sea