You are here

Hellmut Lotti goes Metal

Hellmut
Passé

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de
wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, waar hij eerder deze maand talloze metalfans omverblies met een ijzersterke performance in een overvolle ‘Metal Dome’.

De aankondiging van een volledig ‘Hellmut Lotti Goes Metal’ concert werd duidelijk met veel enthousiasme onthaald, want zowel de eerste voorstelling in Capitole Gent op 27 oktober als de extra voorstelling op 26 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht! Wegens groot succes werden er daarna nog shows toegevoegd in andere steden zoals Oostende, Leuven, Brussel en Antwerpen. De show in het OLT Rivierenhof in Antwerpen op 30 augustus verkocht zelfs zo snel uit dat er diezelfde dag nog een tweede voorstelling werd toegevoegd op dezelfde locatie en intussen is ook de show in het Kursaal Oostende op 25 november volledig uitverkocht.
De revelatie van Graspop 2023 heeft echter goed nieuws voor fans die naast een ticket grepen: naast een nieuwe show in Hoogstraten en Hasselt kondigt hij wegens grote vraag nu ook een extra concert aan in het Kursaal Oostende, op vrijdag 24 november! Terwijl hij op Graspop een compact optreden van 50 minuten bracht, zal Helmut tijdens deze concerten een volledige set brengen van 75 minuten met een uitgebreid hardrockrepertoire dat al zijn favorieten uit het genre bevat, waaronder classics van Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden!

Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november zal Helmut Lotti in het Kursaal Oostende zijn innerlijke metalhead loslaten en zorgen voor een unieke avond waarbij je niet anders zult kunnen dan luidkeels meezingen. 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 55 - € 45 - € 35 (incl. reservatiekosten)
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Gracia Live

Réservez votre séjour

E.g., 2024-04-14
E.g., 2024-04-14

Restaurants à proximité

Mathilda

Bistro Mathilda

Tex Mex

Tex Mex

Den Artiest

Den Artiest

TAO Oostende

TAO Oostende

Eetkaffee Poseidon

Eetkaffee Poseidon

histoires

Histoires d'O

Expo & Kafie ©Nick Decombel

Expo & Kafie

Kurso

Kurso