You are here

Casco Phil

CP
Kursaal Classics

Een overdosis Beethoven kan nooit kwaad. Zoals het een echte operaouverture betaamt, brengt de Corlianusouverture ons in de goede stemming om  het Keizersconcert te aanhoren.  Met gespierde akkoorden, confrontatie en twist tussen solist en orkest, onrust, twijfels,  spannend en tragisch, zo komt het 5de pianoconcert tot leven. Een krachtig, revolutionair werk met een grote emotionele spanwijdte. Menige compositie van Beethoven is als het ware aan de oorlog onttrokken. Het 5de pianoconcert zag het daglicht toen Napoleon in 1809 voor de tweede maal voor de poorten van Wenen stond. De 7de symfonie is opnieuw een getuigenis van de Napoleontische oorlog in 1813, fel, contrastrijk, stuwend, met geheven vuist en uiteindelijk wild dansend, hetgeen Wagner ertoe gebracht heeft die partituur de Apotheose van de Dans te noemen.

Biografieën:

Casco Phil - CP
Ensembles bestaan er in alle maten en soorten. En toch onderscheidt Casco Phil zich in die veelheid. Niet alleen door het onverwachte van de programma’s, maar ook door zijn kameleontische karakter. Casco Phil omschrijft zichzelf - niet als een klassiek, traditioneel orkest - maar als een flexibel collectief. Flexibel, als in: uiterst wendbaar en telkens weer anders, en verrassend. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor om te werken met een vaste groep van ongeveer 35 musici, die naargelang het project moeiteloos wordt verkleind of uitgebreid. Kansen geven aan jong compositietalent behoort tot de pijlers. Belgische talentvolle solisten krijgen een prominente plaats. 
Casco Phil is een Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie en behoort in- middels tot de top in Europa.

Michiel Delanghe
Michiel Delanghe behaalde in 2012 zijn masterdiploma orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien stond hij onder meer op het podium met verscheidene Spaanse orkesten, Orchestre National de Lille, maar ook met de Belgische orkesten als Belgian National Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra en Brussels Philharmonic, waarmee hij de cd-opname van ‘Carmen Amoris’ van Jan Van der Roost realiseerde. 
Bezield door het lyrische repertoire en door alle scenische, dramaturgische en productionele aspecten van « opera », doorzwom Michiel Delanghe zowat alle watertjes. Sinds 2017 is hij gastdocent aan het departement « directie » van het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. 

Liebrecht Vanbeckevoort
Als laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, bouwde Liebrecht Vanbeckevoort een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij op internationale podia in Europa, Israël, China, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.
Zijn omvangrijke repertoire reikt van Bach tot vandaag en omvat meer dan 40 met orkest uitgevoerde pianoconcerti van o.m. Bach, Mozart, Beethoven (het integrale werk voor piano en orkest), Chopin, Brahms, Liszt, Grieg, Ravel, Gershwin, Rachmaninov, Tsjaikovski, Prokofjev, Sjostakovitsj, … Als toegewijd kamermusicus deelt Liebrecht het podium met gelauwerde artiesten en vele van deze samenwerkingen kregen een belangrijke plaats in zijn discografie, die inmiddels 14 cd-opnames telt en internationaal wordt gewaardeerd en uitgezonden.
 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 55 - € 45 - € 35 (incl.reservatiekosten)

Kortingen op losse tickets:
Jongeren <26j - 40% korting
+65j - 10% korting
Groepen vanaf 10 personen: prijs op aanvraag via hallo@kursaaloostende.be
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende

Réservez votre séjour

E.g., 2023-09-24
E.g., 2023-09-24

Restaurants à proximité

botteltje

Café Botteltje

l'Apéro

l'Apéro Oostende

Kurso

Kurso

ocean

Ocean

La Piazza

La Piazza

Jans Café

Jans Café

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

Bottarga

Bistro Bottarga