You are here

Carmina Burana

Carmina_Burana
Extra show

Meer nog dan een show, is dit een onvergetelijke ervaring…

Wij hebben het geluk in het Kursaal van Oostende, en dit voor de 1ste keer, het prachtige dansgezelschap van Szeged te verwelkomen voor deze allermooiste uitvoering van CARMINA BURANA. Deze voorstelling heeft op internationaal niveau veel lof ontvangen, en blijft al haar kracht, emotie en magie uitstralen dankzij uitzonderlijke dansers en een regie die geldt als referentie in het dansmilieu.
Laat je meevoeren en beleef dit magnifieke moment met CARMINA BURANA, op 9 en 10 december 2023.

 

De populairste voorstelling van Szeged Contemporary Dance Company op het bekende muziekstuk van Carl Orff, CARMINA BURANA
Het monumentale muzikale meesterwerk van Carl Orff werd in 2000 nieuw leven ingeblazen als een spectaculaire danstheaterbewerking door de bekroonde Szeged Contemporary Dance Company. Het stuk geeft op pakkende wijze de gemeenschappelijke angsten en vreugdes weer van een denkbeeldige barbaarse gemeenschap, die via geheimzinnige rituelen tot de laatste snik vecht voor haar overleving en menselijkheid.
 
Geschiedenis van Szeged Contemporary Dance Company
Szeged Contemporary Dance Company werd in 1993 opgericht door de dansers Tamás Juronics en András Pataki, als opvolger van het vroegere Szeged Ballet met zijn beroemde choreograaf Zoltán Imre. 
Moderne danstechnieken en theatrale ambities bepalen het imago van het gezelschap en benadrukken het belang van een veelzijdig repertoire. Ondertussen is de Szeged Contemporary Dance Company niet alleen uitgegroeid tot het toonaangevende moderne dansgezelschap in Hongarije, maar verwierf het wereldwijde faam en waardering. De unieke stijl is opgebouwd uit een mix van acrobatische, moderne dansbewegingen, theatrale elementen en een krachtige verbeelding, die tot uitdrukking komen in sublieme technische en artistieke hoogstandjes.
Het gezelschap begon in de jaren 90 aan zijn opmars, waaraan voorlopig nog geen einde is gekomen. Typisch voor de opvoeringen zijn complexe dansbewegingen die passen bij de dramatische kracht en filosofische diepgang van de stukken, het verfijnde gebruik van theatrale indrukken en de verscheidenheid en rijkdom aan thema's.
 
 
Tamás Juronics
Danser, choreograaf, regisseur
Tamás Juronics werd in 1969 geboren in Tata, Hongarije. Na te zijn afgestudeerd aan de volksdansfaculteit van het Hongaarse Dance Arts College, aanvaardde hij de uitnodiging van Zoltán Imre om bij het Szeged Ballet te komen. Hij danste hoofdrollen in belangrijke stukken zoals 'De wonderbaarlijke mandarijn' van de beroemde Hongaarse musicus Béla Bartók, waarvoor hij ook de choreografie bedacht. Hij begon zijn eigen choreografieën te schrijven in 1991, en werd in 1993 artistiek leider van Szeged Contemporary Dance Company. Tamás Juronics was een van de eersten die moderne danselementen verwerkten in choreografieën die door technisch briljante professionele dansers werden uitgevoerd. Tegen die tijd was Juronics een internationaal bekend artiest die tekende voor meer dan 70 choreografieën zoals 'De lentewijding', 'Daphnis en Chloé', 'Stabat Mater', 'De notenkraker', 'De houten prins', 'Unisono-IX. Symphony', 'De schone slaapster', 'Het zwanenmeer', 'Carmen', 'Carmina Burana' en vele andere. De doordachte combinatie van zijn verhaallijnen, het duidelijke, uniforme vormgebruik en de dramatische structuur maken zijn werken inspirerend. Andere typische kenmerken van zijn werk zijn spectaculaire ensceneringen, verlichting, effecten en muziek. Hij werd bekroond met vele prestigieuze onderscheidingen, ook in het buitenland, zoals 'Best Creator', 'Beste Performer' op de Internationale Wedstrijd voor Hedendaagse Choreografen, en de 'Kossuth'-prijs, de belangrijkste Hongaarse staatsprijs. Juronics begon zijn carrière met succes als spraakregisseur en werd ook een populaire choreograaf. Hij regisseerde verschillende musicals en opera's in talrijke schouwburgen. Zo verzorgde hij de regie van ’Les contes d'Hoffmann’, ’Rigoletto’, ’West Side Story’, ’La Traviata’ en vele andere.
 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

sa 9 décembre 2023 à 20:00
di 10 décembre 2023 à 15:00

Prix

€ 110 - € 90 - € 70 - € 40 (incl. reservatiekosten)

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Logement disponible

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
de €139

Royal Astrid

1 stars
2 stars
3 stars
de €196

Hotel Burlington

1 stars
2 stars
3 stars
de €118.45

Réservez votre séjour

E.g., 2023-09-26
E.g., 2023-09-26

Restaurants à proximité

Jans Café

Jans Café

Den Artiest

Den Artiest

21

Restaurant 21

Faro

Brasserie FARO

Mathilda

Bistro Mathilda

ocean

Ocean

botteltje

Café Botteltje

Eetkaffee Poseidon

Eetkaffee Poseidon