You are here

Belgian National Orchestra

BNO
Kursaal Classics

Thomas Hampson vertolkt orkestliederen uit Des Knaben Wunderhorn, iets om naar uit te kijken. Het is een anthologie van volkse poëzie samengebracht door Achim von Arnim en Clemens Brantano. Mahler begreep als geen ander deze gedichten en wist de echte en vermeende naïviteit van een pak teksten op zijn eigen unieke wijze in muziek te vatten, gekoppeld aan de expressie van menselijke gevoelens, stemmingen en drijfveren die er in voorkomen. 
"In deze symfonie klinkt geen enkele noot die ik niet met mijn hele wezen gevoeld heb en die niet de ware echo van mijn innerlijk leven is", aldus Tsjaikovski over zijn 4de symfonie. Dit werk kan terecht beschouwd worden als autobiografisch, als de weerspiegeling van zijn turbulente leven dat aanleiding gaf tot expressieve en persoonlijke muziek die in het buitenland opzien baarde.
 

Belgian National Orchestra – BNO
Het Belgian National Orchestra is een van de bekendere symfonieorkesten van België, opgericht in 1936. Het orkest wordt gesubsidieerd door de federale overheid. Per seizoen verzorgt het BNO ongeveer zeventig concerten in België en daarbuiten. Het orkest begeleidt verschillende muziekwedstrijden, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd. Het BNO profileert zich als een ‘nationaal’ Belgisch orkest door samen te werken met het Festival van Vlaanderen én het Festival de Wallonië en door te spelen in alle Vlaamse provinciehoofdsteden, Luik, Charleroi, Namen en Doornik, Oostende, Eupen en Virton. De hoofdmoot van het repertoire van het BNO is het symfonische repertoire van de 19e en de 20e eeuw.

Michael Schønwandt
Michael Schønwandt heeft een zeer actieve concertcarrière en werkte met zowat alle internationaal gerenommeerde toporkesten. Naast zijn nauwe samenwerking met de Royal Opera in Kopenhagen heeft hij gedirigeerd in toonaangevende operahuizen over de hele wereld. Als gastdirigent stond hij voor o.a. de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker, het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra en het Orchestre de la Suisse Romande. Schønwandt is ook actief als operadirigent bij o.a. het Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Opéra de Paris, de Wiener Staatsoper, de Hamburgische Staatsoper, de operahuizen in Berlijn en de Bayreuther Festspiele.

Thomas Hampson
Thomas Hampson, Amerika's meest vooraanstaande bariton, heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor zijn indringende kunstenaarschap en cultureel leiderschap. Hij heeft een bijzondere internationale carrière als operazanger, opname-artiest en "ambassadeur van het lied," met een actieve belangstelling voor onderzoek, onderwijs  en technologie. Zijn discografie, die meer dan 150 albums omvat, is bekroond met een Grammy Award, vijf Edison Awards en de Grand Prix du Disque. Via de Hampsong Foundation zet hij de kunst van het lied in om interculturele dialoog en begrip te bevorderen.

PROGRAMMA

Giuseppe Verdi | Divertissements voor Nabucco
Gustav Mahler | Des Knaben Wunderhorn (selectie)
+++pauze+++
Peter Ilyich Tsjaikovski | Symfonie nr. 4 in f, opus 36
 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 55 - € 45 - € 35
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende

Réservez votre séjour

E.g., 2024-06-29
E.g., 2024-06-29

Restaurants à proximité

Faro

Brasserie FARO

Eetkaffee Poseidon

Eetkaffee Poseidon

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

Kurso

Kurso

La Piazza

La Piazza

botteltje

Café Botteltje

Bottarga

Bistro Bottarga

Mathilda

Bistro Mathilda