You are here

Antwerp Symphony Orchestra

ASO
Kursaal Classics

Als smaakmaker is er de 22ste symfonie van Haydn, waarin speelse melodieën met elkaar dialogeren als in een stevig  debat. Een stuk ernstiger is het raadselachtige en geliefde vioolconcert van Sibelius, dat beelden oproept van de woeste Finse natuur. Het wonderlijke concerto vraagt om een fijnbesnaarde solist om vrijwel alle mogelijkheden van de viool uit te putten. Die werd gevonden in de persoon van niemand minder dan toptalent Augustin Hadelich. 
In zijn zevende en laatste symfonie gunt Prokofjev de luisteraars een zeldzame blik in zijn ziel. Nostalgisch melodiewerk en driftig geraas wisselen elkaar af in een werk dat een passend en memorabel slotakkoord is van een leven dat vergald werd door Stalins opvattingen over wat authentieke Sovjetmuziek hoorde te zijn.

Antwerp Symphony Orchestra – ASO
Het Antwerp Symphony Orchestra heeft de vermaarde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis en brengt concerten op de grootste podia in binnen- en buitenland.
Dankzij eigen concertreeksen in o.m. Brugge, Gent en Brussel bekleedt het orkest een prominente positie in Vlaanderen. In het buitenland wordt het Antwerp Symphony Orchestra uitgenodigd door de belangrijkste huizen en internationale concertreizen door Europa en Azië vormen een constante in de kalender.
Naast zijn reguliere concerten creëerde het Antwerp Symphony Orchestra een uitgebreid aanbod aan educatieve en sociale projecten, waarmee het orkest kinderen, jongeren en mensen met verschillende achtergronden doorheen de symfonische klankenwereld gidst.

Dima Slobodeniouk
Dima Slobodeniouk wordt geprezen om zijn diep geïnformeerde en intelligente artistieke leiderschap. In voorgaande seizoenen werkte hij samen met gerenommeerde orkesten als de Berliner Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Bayrische Staatsorchester, Gewandhausorchester Leipzig, London Philharmonic Orchestra, Concertgebouworkest en het NHK Symphony Orchestra. Solisten die hij liet schitteren luisteren naar klinkende namen als Barbara Hannigan, Baiba Skride, Isabelle Faust, Patricia Kopatchinskaya, Leif Ove Andsnes, Khatia Buniatishvili, Vilde Frang, Yuja Wang en Frank Peter Zimmermann.

Augustin Hadelich
Augustin Hadelich schiet als een komeet de ruimte in. Hij studeerde summa cum laude af in Livorno, Italië. Hij vervolgde zijn vioolstudie aan de Juilliard School of Music in New York. Hij won de International Violin Competition of Indianapolis 2006, kreeg een Avery Fisher Career Grant (2009) en een Borletti-Buitoni Trust Fellowship (2011).
Inmiddels soleerde Augustin Hadelich niet alleen bij alle grote orkesten in Noord-Amerika, maar ook bij orkesten in Europa en Azië. Bovendien is hij een van de trendsetters in de wereld van de kamermuziek. In 2018 werd hij door Musical America uitgeroepen tot Instrumentalist of the Year.

PROGRAMMA

Joseph Haydn | Symfonie nr. 22 in Es, "De Filosoof"

Jean Sibelius | Vioolconcert in d, opus 47
***pauze***
Sergei Prokofjev | Symfonie nr. 7 in cis, opus 131
 

Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Partagez cet événement

Pratique

Cette activité est terminée.

Prix

€ 55 - € 45 - € 35
Acheter des billets
Attention, achetez uniquement vos billets via les canaux de vente officiels.

Boxoffice

Toerisme Oostende
Monacoplein 2
Open 7/7

Organisation

Kursaal Oostende

Réservez votre séjour

E.g., 2023-06-11
E.g., 2023-06-11

Restaurants à proximité

Tex Mex

Tex Mex

Den Artiest

Den Artiest

botteltje

Café Botteltje

Restaurant Le Bassin

Restaurant Le Bassin

Eclips

Eclips at Sea

ocean

Ocean

Bottarga

Bistro Bottarga

l'Apéro

l'Apéro Oostende