You are here

Kursaal Classics in crescendo. Music, Maestro!

Momenteel lijkt het stil achter de symfonische coulissen van Kursaal Oostende, maar daar komt binnenkort verandering in. Nu we de violen gelijkstemden met toonaangevende muziekensembles, is de nieuwe programmering van Kursaal Classics zo goed als rond. Eén ding staat vast: professionele symfonieorkesten strijken opnieuw neer op ons podium. Met schitterende repertoires blazen ze nieuw leven in onze ‘Classics’-reeks. Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan hebben we bijzonder nieuws voor je in petto! 

kursaal_classics

Zondagse concerten in het najaar, het was stilaan een traditie geworden in Kursaal Oostende. Een traditie waar abrupt een einde aan kwam omwille van de inmiddels bekende redenen. Nu is het tijd om vooruit te kijken. Het nieuwe seizoen van Kursaal Classics is in aantocht en het belooft een hoogstaande reeks te worden. Schitterende spektakels, verfrissende repertoires en muzikale belevingen van het eerste concert tot het laatste. We tellen nu officieel af. Over één week onthullen we de prestigieuze programmering.

frank_pauwels

Frank Pauwels zet kroon op de ‘Classics’-reeks 
Voor de inhoudelijke invulling doet Kursaal Oostende beroep op Frank Pauwels. Deze Oostendenaar omschrijven als een muziekkenner is een understatement. Hij maakte furore als recensent klassieke muziek bij de grootste kranten van België. Ook als cultuuradviseur en artistiek verantwoordelijke verdiende hij zijn strepen. 

In de rol van programmator van Kursaal Classics richt hij de schijnwerpers op laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd en andere topmusici. Het moet gezegd, onze maestro spaarde zich geen moeite om de culturele honger te stillen van onze abonnees en andere muziekliefhebbers. “De programmatie gaat in crescendo”, licht Frank een tipje van de sluier op. “Tussen december 2021 en mei 2022 nodigen we 5 symfonische orkesten uit die stuk voor stuk toonaangevend zijn.”

Benieuwd welke schitterende snaren neerstrijken op ons podium? Hou onze website en socialemediakanalen goed in de gaten, want eind september verklappen we alle pareltjes van Kursaal Classics 21-22. 

kursaal_classics

Rondje Q&A
We beseffen dat het geduld van onze trouwe concertbezoekers enorm op de proef werd gesteld. Gelukkig is er nu goed nieuws voor al wie zich wil ontspannen op de tonen van klassieke symfonieën. We zijn jullie zeker niet vergeten! Op alle gestelde vragen, vind je hier het juiste antwoord!

  • Blijft mijn abonnement voor ‘Kursaal Classics 20-21’ geldig? Deze blijft geldig voor de volledige reeks 2021-2022. 
  • Ben je in het bezit van een waardebon voor Kursaal Classics? Je kan deze inruilen voor één van de klassieke concerten uit het seizoensprogramma 21-22.
  • Je hebt een abonnement maar je kan een uitvoering jammer genoeg niet bijwonen? Geen probleem! Leen gerust jouw pas uit aan een familielid of vriend. 
  • Zin in een unieke muziekbeleving, maar nog geen ticket of abonnement? Geen nood! Eind september start de verkoop van Kursaal Classics 21-22. Mis deze kans niet! 

Voor wie van een breed muzikaal pallet houdt, is er nog meer goed nieuws. Als abonnee geniet je 10% korting op alle concerten georganiseerd door Kursaal Oostende. Bekijk hier het volledige overzicht waarop de actie van toepassing is. 

Tot slot: welkom terug! Team Kursaal heeft jullie gemist.

Share this blog