You are here

Ultieme klimaatexperimenten in Kursaal Oostende

Weerman voor één dag. Hoe cool is dat? Of huh … hot? Waarom is het vandaag bar koud en baden we morgen in de zon? Altijd al willen weten hoe een meteoroloog het weer voorspelt? Of zijn je kids gefascineerd door sterren en planeten? In de interactieve doe-expo ‘Meer Weer’ gaat een gloednieuwe wereld open voor de hele familie. Kruip in de huid van de VRT-weercoryfeeën en neem een duik in de wereld van de isobaren. Wat als jullie nu eens zelf het weer presenteren? Dat kan! Nog tot en met 29 augustus in Kursaal Oostende! 

meer_weer_expo

Deze zomer is Kursaal Oostende niet alleen het decor voor muziekevents, ook de doe-expo ‘Meer Weer’ streek er neer. Niemand minder dan Frank Deboosere onthult leuke weetjes over zon, zee, klimaat, groene energie en veel meer.

Windsnelheden, luchtstromen, klimaatverandering … natuurfenomenen blijven fascineren en hebben een grote maatschappelijke impact. Want soms gaat het er buiten hevig aan toe, zoals helaas recent nog bleek.

expo_meer_weer

De expo “Meer Weer” maakt wetenschappelijke thema’s leuk en leerrijk voor alle leeftijden. Zin om te experimenteren? Je kan zelf aan de slag met meteomodellen. Zo stoom je je klaar om je persoonlijke weerpraatje te presenteren. Voor een greenkey scherm dan nog wel! Hier waan je je echt in de nieuwsstudio. Verschillende weerfenomenen simuleren in augmented reality maakt de beleving compleet. Daarna nodigen tientallen fascinerende fotodecors je uit om knotsgekke foto’s te nemen. Boven de wolken, in een astronautenpak, tussen de planeten van het zonnestelsel, … Ketnetters, TikTokkers, Instagrammers, als de bliksem daarheen! Vergeet de hashtags niet: #meerweer #kursaaloostende 

meer-weer

Eens je buiten komt? Snuif je de zeelucht op en stralende gezichten doen alle donderwolken verdwijnen. De expo loopt nog tot 29 augustus, elke dag van 11 tot 18 uur, in Kursaal Oostende. Koop hier je tickets online (11 EUR). Aan de deur betaal je 12 EUR. 


Morgen zijn Frank, Bram en Sabine er weer met … meer weer. En jij, waant je hoger in de atmosfeer. 

Share this blog