You are here

Eregalerij der Lage Landen 2019

Eregalerij

Dit jaar eerde de Radio 2 Eregalerij Guido Belcanto en Henny Vrienten voor een Leven Vol Muziek in een speciale editie: de Eregalerij van de Lage Landen. 

Op donderdag 21 maart 2019 namen Radio 2 en Sabam for Culture dit jaar 3 belangrijke artiesten op in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek. Gastduo Christel Van Dyck en Jelle Cleymans kregen de eer de prijsuitreiking te verzorgen.

De muziekmaker zanger/componist Guido Belcanto en zanger/componist Henny Vrienten kregen een bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Sinds oktober loopt in Gent de tentoonstelling ‘Lang leve de muziek’, met een terugblik op 60 jaar Nederlandstalige muziek in de Lage Landen. Een overzicht dat geen twijfel mogelijk laat: ook de buren hebben een grote rol gespeeld in onze muziekgeschiedenis. Daarom deze speciale edititie 'Eregalerij van de Lage Landen'.

Ook kregen Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis (het trio achter K3) de eretitel voor een Leven Vol Muziek. Tijdens de show waarin hun muziek centraal staat, werden ze geëerd door collega-artiesten en enkele verrassingsgasten onder andere Isabelle A en Tine Embrechts. 

Eregalerij
Eregalerij
Eregalerij
Eregalerij
Eregalerij
Eregalerij

Share this blog