Genesis Classic

06/04/2017 om 20:00
 

Praktische Info


Data
Tickets

€ 48 - € 43 - € 38 - € 33 (incl reservatiekosten)

Reservatie

www.sherpa.be
070 22 56 00 (max € 0,30 / min)
Boxoffice Toerisme Oostende

Organisatie

Shakalaka! & MB Presents

AFFICHE

affiche

DEEL DIT EVENEMENT

GENESIS CLASSIC - Performed by former Genesis lead singer Ray Wilson
Voor Ray Wilson, de voormalige frontman van de legendarische Engelse progressive rockformatie Genesis, was het een persoonlijke droom om de grootste hits uit het Genesis-tijdperk naar een nieuw level te tillen. Die droom kreeg vorm in zijn muzikale show Genesis Classic. Ondersteund door een ensemble met een breed akoestisch instrumentarium geeft Ray Wilson een nieuwe dimensie aan de grote successen van Genesis, zonder afbreuk te doen aan het authentieke karakter van de songs. Dat is bovenal de verdienste van zijn hoogstaande vocale kwaliteiten en perfectionistische podiumpresentatie.

Genesis was een van de meest invloedrijke popgroepen in de jaren ’70 en ’80. Meer dan 150 miljoen platen verkochten de Engelse rockers en in 2010 kreeg de band een plek in de beroemde Rock ’n Roll Hall of Fame in Cleveland. Ray Wilson volgde in 1997 Phill Collins op als leadzanger, maar twee jaar later hief Genesis zichzelf op omdat de ‘chemie’ weg was. Wilson stortte zich op een solocarrière, maar behield zijn liefde voor het Genesistijdperk. Waarvan acte met de ongeëvenaarde vertolking van hits als Follow you, follow me, No son of mine, Land of confusion en Jesus he knows me. Hits van toen in nieuwe muzikale arrangementen. Een ‘unplugged’ sensatie die Wilson al jaren volle zalen en staande ovaties oplevert. Van heel veel gelukkige fans bij wie het bloed bij het horen van de parels van de progressive rock sneller gaat stromen. Genesis is alive!

Meer over Ray Wilson
Ray Wilson (Dumfries (Schotland), 8 september 1968) is een Schotse zanger die bekendheid verwierf als zanger van de grungeband Stiltskin, en de progressieve rockband Genesis.

In 1997 was hij de opvolger van Phil Collins bij Genesis. Genesis stichters Mike Rutherford en Tony Banks kregen kennelijk een CD van het Stiltskin album The Mind's Eye in handen en waren onder de indruk van zijn vocale capaciteiten. De manager van Genesis, Tony Smith, nam contact op met hem en in juni 1997 werd hij voorgesteld als nieuwe leadzanger van de groep. Het album Calling All Stations verscheen niet veel later. Het album haalde goud in onder meer Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In 2002 werkte Ray Wilson samen met de Nederlandse DJ Armin van Buuren, waarvoor hij het nummer Yet Another Day inzong. Dat nummer heeft nog een aantal weken in de hitlijsten gestaan. Het nummer is de dance-versie Another Day van het album Change en feitelijk over de zelfmoord van een vriend van Ray gaat.

Inmiddels is Wilson opnieuw met Stiltskin aan het werk, het tweede album She kwam in 2006 uit. 

VIDEO

eventImage
eventImage
eventImage
lijn